Antena Căutare

Peste 30.000 de proiectile din cele doua Razboaie Mondiale stau sa explodeze in Romania!

Peste 30.000 de bombe pot exploda, in orice clipa, in Romania. Sunt proiectile ratacite in cele doua Razboaie Mondiale, dar care pot fi pericol de moarte. In ultimii ani, 29 de romani si-au pierdut viata pentru ca au descoperit astfel de bombe.

An de an, sunt inregistrare accidente pirotehnice: 29 de morti si 50 de raniti, din '99 si pana in prezent.

Cea mai mare bomba gasita in Romania a avut 200 de kilograme. O bomba de aviatie descoperita intamplator in sudul tarii. Majoritatea provin din cele doua Razboaie Mondiale.

"Am gasit elemente de munitie chiar din Razboiul de Independenta, din 1877, in stare de functionare", a declarat col. Alecu Savu.

Iar rezervele nestiute inca le vor da bataie de cap pirotehnistilor multa vreme. Tocmai din acest motiv, interventia pirotehnistilor este esentiala. Pentru acesti oameni, riscul este o meserie de zi cu zi. Costumul canatareste aproximativ 30 de kilograme. Ii ofera pirotehnistului protectie in cazul unei incarcaturi de cel mult 5 kilograme de substanta exploziva. Este foarte incomod, insa siguranta vine pe primul loc.

Momentul in care proiectilele sunt descoperite este important dar si riscant. Seful echipei de interventie stabileste daca acestea pot fi transportate sau daca detonarea se face la locul interventiei.

Romanii isi dau aproape tot salariul pe mancare si pe benzina!... Englezii au invadat Clujul! Peste 1.000 de fani ai lui Manchester vor asista la meci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x