Antena Căutare

Romanii isi dau aproape tot salariul pe mancare si pe benzina!

Romanii isi dau aproape tot salariul pe mancare si pe benzina. Desi preturile s-au majorat in fiecare luna, cererea de alimente si combustibili a crescut fara oprire. Asa se face ca, de la inceputul anului, consumul a urcat cu aproape cinci procente.

De la inceputul anului, consumul de produse alimentare a crescut cu 4,5%. Asta in pofida valului de scumpiri din ultima perioada.

Pretul carnii de pui a crescut cu aproape un sfert, in ultimul an. Se vinde acum cu 10.6 lei kilogramul. Si painea s-a scumpit cu 20% in ultimele opt luni. Cele mai mari cresteri de pret le-a inregistrat, insa, litrul de ulei: aproape o treime.

Situatia este similara si la carburanti. Chiar daca preturile benzinei si motorinei s-au majorat in fiecare luna din 2012 si au depasit pragul de 6 lei pe litru, romanii nu renunta la masini si dau o cincime din salariu pe combustibil.

In primele opt luni ale anului, consumul de carburanti a crescut cu aproape 9%. Iar in tot acest timp, salariul mediu pe economie a crescut cu doar 89 de lei de la inceputul anului. Daca in ianuarie un roman primea, in medie, 1467 de lei, in iulie suma a depasit cu putin 1550 de lei.

Dan Diaconescu: "Banii sunt din contul meu personal"... Peste 30.000 de proiectile din cele doua Razboaie Mondiale stau sa explodeze in Romania! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x