Antena Căutare

4 metode prin care să te asiguri că CV-ul tău va fi remarcat

Pentru a te asigura că ai un CV de succes, înainte de a-l trimite, asigură-te că bifezi cele patru lucruri menționate în acest articol.

Când îți dorești cu adevărat un job, vei face tot ce îți stă în putere ca să îl obții. De aceea este important să ai un CV care te diferențiază față de restul candidaților. Pe scurt, trebuie să fii foarte atent la toate detaliile, să îl construiești astfel încât să iasă în evidență experiența ta anterioară relevantă pentru job-ul pe care ți-l dorești, să fii atent la detalii și la organizare.

Pentru a te asigura că ai un CV de succes, înainte de a-l trimite, asigură-te că bifezi cele patru lucruri din lista noastră de mai jos.

1. Fă o scurtă verificare - mai aruncă-ți o privire peste descrierea job-ului și apoi în CV-ul tău și vezi dacă identifici aceleași cuvinte cheie, abilități și reponsabilități. Dacă, de exemplu, aplici pentru un job de graphic designer, unul dintre cuvintele cheie din descrierea job-ului este “Adobe Photoshop” sau “Illustrator”. Verifică dacă acest cuvânt se regăsește și în CV-ul tău.

În situația în care îți este greu să identifici în CV-ul tău cerințele specifice unui loc de muncă pentru care ai vrea să aplici, înseamnă că trebuie să cauți un alt job sau să îți îmbunătățești CV-ul.

2. Revizuiește secțiunile CV-ului - De obicei un recruiter are nevoie între 6 și 10 secunde să își dea seama dacă un candidat se potrivește sau nu cerințelor job-ului. De aceea, asigură-te că cele mai importante date atrag atenția și ai grij să poziționezi experiențele relevante în partea de sus a CV-ului.

3. Stilul de scriere și organizarea - Educația și experiența sunt conținutul esențial al CV-ului, însă și aspectul ocupă un rol important în decizia angajatorului/recruiter-ului. Iată la ce trebuie să fii atent când redactezi CV-ul: fontul folosit și culoarea acestuia trebuie să fie același peste tot, să scrii corect gramatical, să fie foarte bine organizat și structurat, să nu ai greșeli de ortografie și conținutul să fie logic și ușor de înțeles.

4. Mai cere o părere - Înainte de a aplica la job-uri, roagă un prieten să citească CV-ul și să îți spună părerea lui sinceră. Întreabă-l dacă se înțelege care este poziția pentru care tu vrei să aplici.

Dacă vrei să îți crești șansele de angajare, asigură-te că ai urmat pașii de mai sus. Intră apoi pe JobZZ.ro, vezi locurile de muncă disponibile și aplică la cele mai potrivite pentru tine.

După patru decenii de producţie cea mai mare mină de diamante se va închide... Video. Imaginile morții surprinse în momentul accidentului de tren de la Cluj. Șoferul fără permis a fost spulberat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x