Antena Căutare

După patru decenii de producţie cea mai mare mină de diamante se va închide

Cea mai mare mină de diamante din lume, vestită pentru gemele roz şi roşii extrase, va fi închisă după patru decenii de producţie. Mină se află în Australia.

Cea mai mare mină de diamante din lume, vestită pentru gemele roz şi roşii extrase, va fi închisă după patru decenii de producţie. Mină se află în Australia.

Mina Argyle și-a început producția în anul 1983, când a furnizat pietre extrem de prețioase atât pentru segmentul premium cât și pentru zona mai ieftină.

Se consideră că închiderea minei va afecta piața care se afla în scădere din anul 2011, astfel prețurile vor crește brusc.

Producția va înceta la sfârșitul anului 2020, după ce vor fi finalizate operațiunile viabile din punct de vedere economic.

Mina a furnizat 90% din diamantele roz din lume, dar peste trei sferturi din producţie este reprezentată de pietre cu o valoare redusă, de 15 - 25 de dolari caratul.

După patru decenii de producţie cea mai mare mină de diamante se va închide

Din producția mondială de diamente, de 21 de milioane de carate, 14 milioane provin din mina Argyle.

Edu.ro rezultate repartizare licee 2019 - câți elevi au intrat cu media 10 la liceu... 4 metode prin care să te asiguri că CV-ul tău va fi remarcat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x