Antena Căutare

41% dintre romani l-ar vrea inapoi pe Ceausescu!

Chestionati in legatura cu fostul dictator, romanii nu si-au ascuns simpatia fata de Nicolae Ceausescu, un numar mare sustinand ca l-ar vrea inapoi pe "cel mai iubit fiu al poporului"

Conform unui studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie, 57% dintre romani considera ca aveau un trai mai bun inainte de revolutia de la 1989, 21% considera ca viata era de o calitate mai slaba, in timp ce numai 15% dintre repondenti cred ca viata lor era la fel. 5% au preferat sa nu raspunda la aceasta intrebare.

Romanii si-au spus si parerea despre capacitatea lui Ceausescu de a fi un conducator bun, 49% laudandu-l pe acesta, 15% criticandu-l, in timp ce 30% au considera ca acesta a fost un conducator mediocru.
Totusi, chiar daca se pare ca Nicolae Ceausescu are un loc bun in inimile romanilor, Elena Ceausescu este criticata de acestia, 67% considerand ca dictatoarea a fost un conducator rau, 15% ca a fost un conducator nici bun, nici rau, in timp ce doar 9% considera ca aceasta a fost un conducator bun.

Cand vine vorba despre perioada comunista, romanii par sa fie mai multumiti in prezent, doar 37% regretand caderea comunismului, in timp ce 57% nu regreta rezultatul revolutiei de la 1989. Doar 5% dintre respondenti au ales sa nu raspunda la aceasta intrebare.
Dintre romanii intervievati, 30% au recunoscut ca au facut parte din PCR, 57% considera ca partidele comuniste nu ar trebui interzise prin lege, in timp ce doar 13% ar interzice astfel de grupari.

Romanii au o parere ferma si despre judecarea si executarea sotilor Ceausescu, 68% dintre ei considerand ca cei care i-au condamnat la moarte pe dictatori ar trebui pedepsiti, in timp ce numai 15% sunt de acord cu decizia aleasa atunci.
De asemenea, 80% dintre romani considera ca sotii Ceausescu nu au avut parte de un proces corect, iar 23% considera, totusi, ca acestia si-au meritat soarta.

Cel mai recent moment dedicat sotilor Ceausescu, deshumarea, nu ii misca prea tare pe romani, doar 26% fiind de parere ca acestia nu sunt ingropati in cimitirul Ghencea.

Foto: Intact Images

Romanii n-o vor pe Elena Udrea la Primaria Capitalei... Constanta: Patru oameni, impuscati la un miting al PNTCD...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x