Căutare Live

43 de ani de la cutremurul din 1977. Avertisment dur lansat de specialiști: ”Pagubele ar fi mult mai însemnate. Clădirile cu bulină din centrul Capitalei s-ar prăbuși imediat”

Au trecut 43 de ani de la cutremurul puternic din 1977, în care au murit mai bine de 1500 de persoane, între care și personalități ale vremurilor, însă prea multe lucruri nu s-au schimbat în România. Ba mai mult, specialiștii lansează, la 43 de ani de la marele seism, un avertisment dur. 

Conform Antena 3, în cazul producerii unui seism puternic, blocurile cu bulină din centrul Capitalei s-ar prăbuși precum niște bețe de cibrit. Ba mai mult, oficialii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență atrag atenția că nici unele dintre clădirile noi nu ar putea să reziste în cazul unui seism puternic.

„Încercați să mă scoateți iute! Nu o mai suport pe moartă! E plin de sânge aici”. Florica Iordache, îngropată de vie la Scala, 65 de ore! Ce l-a auzit spunând pe Ceaușescu

''Toţi specialiştii, în marea lor majoritate, sunt de părere că dacă ar mai avea loc un cutremur similar celui din 77 ar avea loc astăzi, pagubele ar fi mult mai însemnate. Teoretic şi pe hârtie clădirile nou construite după '77, sau dupa '78, ar trebui sa stea mai bine. Totuşi, întotdeauna sunt surprize iar experienţa cutremurului din Albania a arătat clădiri nou construite care s-au prăbuşit'', a spus Dragoş Toma, cercetător INFP, potrivit sursei citate.

Cutremurul din 1977 - 1570 de morți, 11.300 de răniți, 35.000 de clădiri dărâmate

Cutremurul din 1977 (Cutremurul din '77) a fost un puternic cutremur care s-a produs la ora 21:22:22 în data de 4 martie 1977, cu efecte devastatoare asupra României. A avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde (55 conform altor surse), 1.570 (1.578 conform altor surse) de victime, din care 1.391 (1.424 conform altor surse) numai în București. La nivelul întregii țări au fost circa 11.300 de răniți și aproximativ 35.000 de locuințe s-au prăbușit. Majoritatea pagubelor materiale s-au concentrat in București unde peste 33 de clădiri s-au prăbușit.

„Stooop!”. Un braț de excavator se oprește în aer și apar ochi de copil, plini de spaimă. Tatăl leșină! „E fetița mea, e fetița mea!”. Gabriela are o singură întrebare

Cutremurul a afectat de asemenea și Bulgaria. În orașul Sviștov, trei blocuri de locuințe au fost distruse și peste 100 de oameni au murit.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în zona Vrancea, cea mai activă zonă seismică din țară, la o adâncime de circa 100 km. Unda de șoc s-a simțit aproape în toți Balcanii.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Un număr de 35 de persoane sunt în carantină instituţionalizată şi li se fac teste pentru coronavirus; alte peste 10.000...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri