Antena Căutare

5 idei pentru o încălzire mai bună a gospodăriei, fără să te usture la buzunar

Încălzirea unei locuințe nu este un compromis, este o necesitate, iar pe timpul iernii, o mare parte din veniturile unei gospodării se duce în această direcție. Apelând la soluții ingenioase, de ultimă generație, de lungă durată, eficiente sau obligatorii, fiecare român încearcă să treacă prin sezonul rece cât mai confortabil cu putință. Urmărind exemplele și soluțiile altora, și tu poți oferi gospodăriei tale resursele necesare ca, în această iarnă, să aibă toate condițiile.

5 idei pentru o încălzire mai bună a gospodăriei fără să te usture la buzunar:

1. O investiție minimă pentru o iarnă fără griji

Pentru gospodăriile cu spații mai mari de depozitare care necesită o încălzire continuă, un sistem clasic de încălzire ar putea fi prea costisitor. Tocmai din acest motiv, o investiție fără un cost major și care te-ar putea ajuta să treci fără griji peste iarnă poate fi un tun de caldura. Este ușor de transportat și de mutat, acoperă chiar și suprafețe mai mari de 150 metri pătrați, vine cu un termostat reglabil și funcționează pe motorină, gaz, lemne sau pe electricitate.

2. Izolarea termică a casei este obligatorie

Una dintre cele mai mari responsabilități ale unui gospodar aflat în pragul primelor zăpezi este de a se asigura că locuința sa e cu adevărat protejată în fața frigului. Orice formă de investiție pentru încălzirea locuinței va deveni cu totul ineficientă atâta timp cât locuința nu va fi bine izolată din punct de vedere termic. Astfel, pereții trebuie reparați, geamurile înlocuite acolo unde este cazul, ușile trebuie schimbate, iar casa trebuie inspectată pentru puncte slabe, unde curenții de aer rece pot pătrunde prin fisuri greu de detectat la prima vedere.

3. Acoperișul trebuie verificat din timp

O casă solidă cu un acoperiș șubred va fi mereu un coșmar în timpul sezonului rece. Acesta este și motivul pentru care e necesar să verifici acoperișul gospodăriei tale pentru țigle care s-au desprins sau stau să cadă, pentru zone în care se infiltrează apa și pentru posibile probleme la fereastra de la mansardă, dacă există. De asemenea, burlanele de scurgere și jgheaburile trebuie curățate de mizeria adunată pe perioada toamnei.

4. Soluții pentru cele mai reci încăperi din casă

Oricât de mult ai încerca să schimbi situația, există mereu acea încăpere din locuință care e mai mereu rece și se încălzește foarte greu. Pentru astfel de situații poți apela la panourile radiante, care nici nu vor consuma oxigenul din încăpere, nu vor face zgomot și nu vor produce gaze toxice. Ele sunt recomandate pentru acele camere care nu sunt locuite în fiecare clipă. Pot fi soluția perfectă pentru a încălzi rapid o încăpere.

5. O soluție mai costisitoare, dar cu beneficii pe termen lung

Dacă până acum am vorbit despre soluții accesibile pentru încălzirea gospodăriei, trebuie să aducem în discuție și o soluție aparent mai costisitoare, însă cu beneficii pe termen lung. Investiția în panouri solare se poate amortiza în timp, iar pentru investiția inițială poți apela la un ajutor de stat de până la 8000 lei, atât cât a fost în 2017.

Care sunt soluțiile la care tu ai apela să-ți încălzești gospodăria cu resurse limitate?

Sursă foto: Shutterstock / Copyright manasesistvan

Ninsori puternice în toată România! Meteorologii au făcut anunțul: "Va fi o lună autentică de iarnă"... Calendar BACALAUREAT 2018! Anul acesta, examenul maturității începe în februarie: Ce schimbări apar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x