Căutare Live

6 mai - Ziua Mamei. De ce se sărbătorește mâine?

6 mai - Ziua Mamei. Toată lumea sărbătorește Ziua Mamei odată cu Ziua Femeii, respectiv 8 Martie, însă ea este reglementata prin lege a se sărbatori pe 6 mai.

Ziua Mamei, 6 mai

Pexels.com

6 mai - Ziua Mamei. Toată lumea sărbătorește Ziua Mamei odată cu Ziua Femeii, respectiv 8 Martie, însă ea este reglementată prin lege a se sărbători pe 6 mai.

Ziua Mamei și Ziua Tatălui au fost legiferate ca sărbători în România începand cu anul 2010. Legea cu privire la aceste două sărbători a fost aprobată de Senatul României în luna iunie 2009 la o inițiativă a Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) și a unui grup de parlamentari români, printre care Ludovic Orban, Mircia Giurgiu și Liana Dumitrescu.

Pe 29 septembrie 2009, legea a fost dezbătută și aprobată în Camera Deputaților iar astfel începând din mai 2010 a fost sărbătorită oficial pentru prima dată în România. Astfel, Ziua Mamei se sărbătorește în România începând din anul 2010 în prima duminică a lunii mai.

Ziua Mamei, sărbătorită pe Glob, umează Ziua Tatălui

Ziua Mamei este de regulă sărbatorită pe mapamond anual în a doua duminică a lunii mai. Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elveția, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, țările baltice, statele din America de Sud, țările nordice sărbătoresc Ziua Mamei în a doua duminică a lunii mai.

Ziua Tatălui a fost sărbătorită oficial, pentru prima dată în România, în data de 9 mai 2010 (în a doua duminică a lunii mai). Anul acesta ziua tatălui se sărbătorește în 13 mai 2018. Datele calendaristice în care se va sărbători Ziua Tatălui sunt următoarele: 12 mai 2019, 10 mai 2020, 9 mai 2021, 8 mai 2022, 14 mai 2023, 12 mai 2024 și 11 mai 2025.

Meditaţiile golesc buzunarele părinţilor. Cât plătesc aceștia pentru o ședință? Prețurile, în funcție de materie... Cele mai frumoase urări de ”La mulți ani” și mesaje de ”La multi ani” de Ziua Mamei...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri