Căutare Live

8 martie sau 6 mai? Când se sărbătorește, de fapt, ZIUA MAMEI?

Tu stii cand se sarbatoreste Ziua Mamei?

Dacă până acum Ziua Mamei se sărbătorea pe 8 martie, ei bine, trebuie să știți că data s-a schimbat.

Ziua Mamei a fost instituită prin Decretul 1468 privind promulgarea Legii pentru instituirea Zilei mamei şi a Zilei tatălui, semnat de preşedintele României, Traian Băsescu, la 13 octombrie 2009, şi publicat în M.O. 694/15 octombrie 2009. Astfel, Legea 319/2009 prevede, pe lângă instituirea Zilei mamei, în prima duminică a lunii mai. Astfel că, Ziua Mamei, se sărbătorește 6 mai 2018.

Tot cu aceeași ocazie s-a legiferat sărbătorirea Zilei Tatălui în a doua duminică a lunii mai. Rolul acestei inițiative este acela de a sublinia importanța fiecăruia dintre cei doi părinți în viața de familie și în universul copilului.

Sărbătorirea Zilei Mamei pe Glob. Ziua mamei este de regulă sărbatorită pe mapamond anual într-a doua duminică a lunii mai. Circa 70 de state ale lumii au așadar o dată comună pentru această sărbătoare. Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elveția, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, țările baltice, statele din America de Sud, țările nordice sărbătoresc această zi în a doua duminică a lunii mai.

La mulți ani, mamă! Mesaje pe care să le transmiți mamei tale de 8 martie... Când se sărbătorește Ziua Tatălui în 2018...
Ultimele știri