Antena Căutare

70% dintre barbatii unei localitati poarta numele Sfantului Ion

Intr-un sat din Caras Severin a fost petrecere mare seara trecuta. In localitatea Tarnova, unde aproape 70% dintre barbati poarta numele de Ion. Si, asa cum cere traditia, la miezul noptii se incinge hora Ionilor. Inainte, sarbatoritii sunt colindati in ajun de Sfantul Ion.

In satul Tarnova din Caras Severin, aproape 700 de barbati poarta numele de Ion. Dupa cum cere traditia, fiecare Ion este urat si felicitat de ziua lui. Asdar, colindatorii iau la pas ulitele satului in seara de Boboteaza.

“Mergem colindam prin tot satul, mergem bem o tuica fiarta, un vin fiert, incercam sa ducem mai departe traditia pe care ne-au lasat-o bunii si strabunii nostri mai departe”, a declarat primarul localitatii, Petru Fara.

Dupa ce le-au urat sarbatoritilor ganduri bune in anul care abia a inceput, petrecaretii s-au prins in hora. Dar aceasta nici nu se compara cu cea pe care o incing la miezul noptii la caminul cultural.

Petrecerea Ionilor si a celor trei Ioane a continuat pana in zori, insa cand isi vor dezmorti oasele de la atata jucat, vor incepe din nou distractia.

Cele mai importante traditii ale ortodocsilor care sarbatoresc Craciunul pe rit vechi... Romanii il sarbatoresc astazi pe Sfantul Ioan Botezatorul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x