9 martie. Ziua Bărbatului. Ce trebuie să facă AZI un BĂRBAT, ca să aibă noroc de bani și iubire

Ziua Barbatului: traditii si superstitii.

9 martie. Ziua Bărbatului. E sărbătoare mare pentru români, pe 9 martie. Cei 40 de Sfinți Mucenici, dar și Ziua Bărbatului.

Data de 9 martie nu este întâmplător aleasă, mai ales că de Mucenici există o tradiție împământenită: bărbații trebuie să bea 40 sau 44 de pahare de vin, reprezentând sângele martirilor din Sevastia. Credința populară spune că bărbații care respectă această tradiție vor avea parte de noroc și sănătate tot anul.

Dacă românii sărbătoresc Ziua Bărbatului pe 9 martie, la nivel internațional, Ziua Bărbatului a fost declarată pe 19 noiembrie și este celebrată în peste 60 de state, printre care: Australia, India, China sau Statele Unite. Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaţionale a Bărbaţilor includ concentrarea asupra sănătăţii bărbaţilor, îmbunătăţirea relaţiilor dintre sexe, promovarea egalităţii între sexe şi prezentarea de modele masculine de urmat.

La 9 martie, Biserica Ortodoxă Română îi comemorează pe cei 40 de Mucenici din Sevastia, martirizaţi în Capadochia în timpul împăratului roman Licinius.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri