Antena Căutare

A fost cutremur azi-noapte cu magnitudinea de 4.1 pe scara Richter. Unde s-a produs și zonele în care s-a resimțit

Vineri noaptea s-a produs un cutremur la ora 2 (ora locală a României) cu magnitudinea de 4,1 pe Richter, la adâncimea dde 103 kilometri. Iată unde s-a resimțit

iamginea unui seism inregistrat
Un cutremur de 4,1 pe Richter s-a produs în această noapte în România, în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Seismul a avut loc la o adâncime de 103 kilometri. | shutterstock

Seismul care a avut loc vineri, în jurul orei 2.00 a avut intensitatea II și s-a produs la o adâncime de 103 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 69 km est de Braşov, 80 km nord-est de Ploieşti, 113 km sud de Bacău, 122 km vest de Brăila, 122 km vest de Galaţi şi 132 km nord de Bucureşti, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur în România, vineri noaptea, 17 decembrie 2021

De la începutul lunii decembrie, în România s-au produs 13 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,1 pe scara Richter. Un alt cutremur important din acest an s-a produs pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti, potrivit Observator.

Un seism tot de 4.7 pe Richter s-a produs la începutul lunii septembrie în Transilvania. Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 53 km NE de Brasov, 92 km SV de Bacău, 107 km N de Ploiești, 154 km V de Galați, 156 km NE de Pitești, 157 km NV de Brăila, 158 km E de Sibiu, 164 km N de București, 177 km SV de Iași, 220km SE de Cluj-Napoca.

Citește și: Câte zile libere legale vor fi în anul 2022 și câte sărbători vor pica în weekend

Avertizare de la experți! Ce prevestesc seismele repetate și de mică intensitate

Experții trag un semnal de alarmă în ceea ce privește frecvența cutremurelor, dar și intensitatea scăzută a acestora. Ce prevestesc cutremurele mici și dese?

Experții susțin că o serie de cutremure minore pot prevesti un seism devastator. Această serie de cutremure mici nu are capacitatea să elibereze energiile de sub pământ care ar putea să erupă într-o zi.

Cutremurele sunt generate de mișcarea plăcilor tectonice, iar atunci când se manifestă cu violență, cutremurele se pot transforma în catastrofe, afectând sau chiar distrugând orașe întregi porovocând moartea a mii de oameni.

Citește și: OUG privind implementarea formularului digital de intrare în România a fost adoptată. Ce trebuie să știi despre acest certificat

Cutremurele de intensitate mică, așa-numitele seisme "tăcute", dureaza zile, săptămâni sau chiar luni de zile, până când eliberează întreaga energie fiind infofensive, în vreme ce cutremurele majore nu țin mai mult de câteva zeci de secunde și rar depășesc un minut, dar produc dezastre inimaginabile.

Citește și: Ce alocație vor avea copiii începând cu anul 2022. Tinerii vor primi mai mulți bani din ianuarie

Rezultate Loto 16 decembrie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus de azi... (P) Ce joburi au căutat românii în 2021...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x