A fost descoperit anticorpul capabil să neutralizeze COVID-19. Ce ne desparte de primul vaccin anti-coronavirus?

Un institut din Belgia dă o veste importantă în lupta împotriva coronavirusului. „E știrea zilei”, a anunțat Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei.

A fost descoperit anticorpul capabil să neutralizeze COVID-19

Institutul Flamand pentru Cercetări în Biotehnologie, împreună cu două echipe din Statele Unite, a descoperit un anticorp capabil să neutralizeze COVID-19.

„Nu este vorba de un vaccin, ci de un anticorp. Pentru un vaccin e nevoie de o perioadă mai lungă de timp”, a subliniat Mihai Gâdea.

Așa s-a răspândit coronavirusul în România. Primele 18 zile de „plimbare” ale COVID-19 la noi în țară, analizate de specialiști

Profesorul Streinu Cercel a vorbit despre tratamentul ce se aplică acum în Spitalul „Matei Balș”, dar și în întreaga lume. Este vorba tot de un anticorp mononuclear.

Specialiștii belgieni și americani precizează că este nevoie de cercetări suplimentare, ce să confirme rezultatele publicate pe 16 martie.

„Soțul meu ne-a lăsat. L-au dus deja la cimitir. Nu m-au lăsat să merg”. O româncă din Italia, despre viață și moarte în vremea coronavirusului

Primele teste clinice pentru un potenţial vaccin anti-COVID-19 au început în oraşul american Seattle, a comunicat luni Instiutul Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), citat de postul CNBC şi de cotidianul Le Figaro.

Sursa: Antena 3

Ultimele știri