Antena Căutare

A fost descoperit încă un focar de pestă porcină africană. Aproape 500 de porci vor fi eutanasiați

Într-o comună din Galați a fost depistat un nou focar de pestă porcină africană. Potrivit medifax.ro, aproximativ 500 de porci urmează să fie eutanasiați.

A fost descoperit încă un focar de pestă porcină africană. Aproape 500 de porci vor fi eutanasiați
Pestă porcină în Galați | https://pixabay.com/

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi s-a întrunit duminică şi a aprobat planul de măsuri. Astfel, s-a decis eutanasierea preventivă a tuturor porcilor, iar echipele de veterinari se apucă de treabă începând de luni.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit astăzi, 05.01.2020, şi a aprobat planul de măsuri la confirmare în zona de protecţie şi cea de supraveghere, ca urmare a confirmării focarului de pestă porcină africană în cele două gospodării din localitatea Griviţa. Astfel, s-a decis eutanasierea preventivă a celor 474 de porci aflaţi în cele 174 de gospodării, distrugerea cadavrelor şi ecarisarea teritoriului, precum şi aplicarea măsurilor de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport. Pentru lichidarea rapidă a focarului, membrii comisiei de evaluare au fost convocaţi în data de 06.01.2020, ora 08.30, la sediul Primăriei comunei Griviţa”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Citește și: 670 de focare de pestă porcină în 242 de localități din 26 de județe. ANSVSA, lista focarelor active

Cu toate că în acte apar aproape 500 de porci, după Crăciun au mai rămas foarte puține animale. Primarul comunei Grivița spune că ziua eutanasierii a fost prost aleasă deoarece distruge tradițiile locale.

Sunt foarte puţini porci, ce a mai rămas după Crăciun. O să aflăm curând câţi porci au mai rămas. Oamenii nu se opun, dar nu cred că-i găsim acasă. Este zi de sărbătoare şi-i păcat că facem asta astăzi. Distrugem tradiţiile, a declarat primarul comunei Griviţa, Niţă Chebac.

Sursa: mediafax.ro

Vedetele din toată lumea sar în ajutorul Australiei, devastată de incendii fără precedent... O parte dintre angajaţii Termocentralei Mintia au întrerupt lucrul pentru că nu şi-au primit salariile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x