Căutare Live

670 de focare de pestă porcină în 242 de localități din 26 de județe. ANSVSA, lista focarelor active

Conform Autorităţii Naţionale, Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, numărul focarelor active se află în scădere faţă de precedenta actualizare a situaţiei.

Pesta porcină, o adevărată primejdie în prag de sărbători

https://pixabay.com/

Potrivit ANSVSA, Pesta Porcina Africană a fost descoperită în 242 de localităţi din 26 de judeţe, cu un număr de 670 de focare (dintre care 12 focare în exploataţii comerciale şi 4 focare în exploataţii de tip A)

Potrivt agerspres.ro, de la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost eliminaţi 542.459 de porci afectaţi de boală şi au fost diagnosticate 2.412 de cazuri la mistreţi.

Focare active se găsesc în: judeţul Satu-Mare - 169 de cazuri la mistreţi, judeţul Bihor - 4 focare în gospodăriile populaţiei şi 222 de cazuri la mistreţi; judeţul Sălaj - 2 focare în gospodăriile populaţiei şi 48 de cazuri la mistreţi; judeţul Tulcea - 4 focare în gospodăriile populaţiei şi 178 de cazuri la mistreţi; judeţul Brăila - 16 focare şi 24 de cazuri la mistreţi; judeţul Constanţa - 2 focare în gospodăria populaţiei şi 36 de cazuri la mistreţi; judeţul Ialomiţa - 17 focare în gospodăriile populaţiei şi 166 de cazuri la mistreţi; judeţul Galaţi - 4 focare în gospodăriile populaţiei şi 42 de cazuri la mistreţi; judeţul Ilfov - 7 focare (dintre care un focar într-o exploataţie comercială) şi 163 de cazuri la mistreţi; judeţul Călăraşi - un focar într-o exploataţie comercială şi 119 cazuri la mistreţi; judeţul Buzău - 5 focare în gospodăriile populaţiei şi 26 de cazuri la mistreţi; judeţul Giurgiu - 200 de focare (dintre care 5 focare exploataţii comerciale şi 3 focare în exploataţii de tip A) şi 301 de cazuri la mistreţi şi judeţul Teleorman - 194 de focare în gospodăriile populaţiei şi 537 de cazuri la mistreţi.

De asemenea, focare active se mai află în judeţul Argeş - 3 focare (dintre care 2 focare în exploataţii comerciale) şi 36 de cazuri la mistreţi, judeţul Olt - 60 de focare (dintre care un focar într-o exploataţie comercială) şi 5 cazuri la mistreţi, judeţul Dâmboviţa - 17 focare (dintre care 2 focare în exploataţii comerciale şi un focar într-o exploataţie de tip A) şi 46 de cazuri la mistreţi, judeţul Bistriţa-Năsăud - 4 cazuri la mistreţi, judeţul Botoşani - un focar în gospodăria populaţiei şi 99 de cazuri la mistreţi, judeţul Dolj - 70 de focare în gospodăriile populaţiei şi 29 de cazuri la mistreţi, judeţul Maramureş - 5 focare în gospodăriile populaţiei şi 20 de cazuri la mistreţi, judeţul Prahova - 2 focare în gospodăriile şi 8 cazuri la mistreţi, judeţul Iaşi - 2 cazuri la mistreţi, judeţul Vrancea - 5 focare în gospodăriile populaţiei şi 31 de cazuri la mistreţi, judeţul Arad - 59 de cazuri la mistreţi, judeţul Vaslui - un focar în gospodăria populaţiei şi 5 cazuri la mistreţi, judeţul Gorj - 39 de focare în gospodăria populaţiei şi 8 cazuri la mistreţi, judeţul Vâlcea - un caz la mistreţ, judeţul Neamţ - 2 focare în gospodăriile populaţiei, judeţul Sibiu - 5 focare în gospodăriile populaţiei şi 4 cazuri la mistreţi, judeţul Covasna - 6 cazuri la mistreţi, judeţul Braşov - 6 cazuri la mistreţi, judeţul Alba - un focar în gospodăria populaţiei şi 4 cazuri la mistreţi, judeţul Mureş - 3 cazuri la mistreţi, judeţul Bacău - 3 focare în gospodăriile populaţiei şi 3 cazuri la mistreţi, judeţul Mehedinţi - un caz la mistreţ şi judeţul Harghita - un caz la mistreţ.

Până la 17 decembrie 2019 au fost despăgubiţi 13.750 de proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de 331.042.390 de lei.

Prezenţa virusului PPA în ţara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare.

Citește și: Masa de Crăciun este mai scumpă în acest an! Pesta porcină crește prețurile

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Guvernul a împărţit banii pe anul viitor. Profesorii primesc marea lovitură: salariile nu vor ţine pasul cu promisiunile...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri