Două copile de 11 și 14 ani, răpite și obligate să își vândă trupurile pe străzile din Bacău. Cum au fost salvate cele două

 

Mințite, răpite și exploatate într-un mod odios. Două copile, în vârstă de 11 și 14 ani, au fost salvate din ghearele unei rețele de proxenetism și cerșetorie din Bacău. 

Cinci persoane au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate de poliţiştii de la combatere a criminalităţii organizate din Bacău, coordonați de procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău.

Din primele informații, cele două copile, în vârstă de 11 și 14 ani, au fost abordate, răpite și ținute în diverse locații, pe raza municipiilor Bacău și Roman. Cele două fete era obligate să se prostitueze și să cerșească pe străzi, fiind urmărite pas cu pas.

„Doi bărbaţi, de 22 şi 32 de ani, ambii din judeţul Neamţ şi un bărbat, de 35 de ani, din judeţul Botoşani, au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, în vederea cercetărilor. În urma administrării probatoriului, doi dintre ei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, iar bărbatul de 35 de ani se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Iaşi, arestat în altă cauză. Aceştia urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bacău, cu propuneri legale”, potrivit IPJ Bacău.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. La activităţi au participat şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Bacău şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Neamţ, informează Adevărul.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI