A murit Corina Untilă, eroină a Revoluției din 1989 din Timișoara! Femeia împușcată în abdomen și aruncată într-o mașină plină de cadavre a fost învinsă de cancer 

Corina Untilă, eroină a Revoluției din 1989 din Timișoara, a murit la vârsta de 49 de ani. Femeia care a fost împușcată pe Podul Decebal, alături de alți tineri, în timp ce încerca să salveze români ce urmau să fie executați, a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. În urma ei rămâne un fiu de 13 ani. 

A murit Corina Untilă, eroină a Revoluției din 1989 din Timișoara!

Corina Untilă fusese diagnosticată cu o formă de cancer. A reușit să lupte cu boala necruțătoare ani de zile, însă, în cele din urmă, a fost învinsă.

Revoluția din decembrie 1989. Masacrul inocenților, 37 de copii uciși. Vladimir Andronic avea o lună de zile. Cel mai mic erou. ”Nu cred că m-aș putea uita în ochii lui”

Corina Untilă a trecut prin momente dramatice la Revoluția din 1989 de la Timișoara, când a fost împușcată în abdomen și aruncată într-o mașină plină de cadavre. În urmă cu câțiva ani, însă, după ce a rămas fără pensia de revoluționar, ea a fost diagnosticată cu cancer. Din păcate, însă, în urmă cu două zile, ea a pierdut lupta cu boala, iar în urmă lasă un fiu de 13 ani, potrivit Observator.tv.

Triste aduceri aminte! Era 21 decembrie, 1989, când la Bucureşti s-a strigat pentru prima oară "Libertate"

A murit Corina Untilă, eroină a Revoluției din 1989 din Timișoara! Femeia împușcată în abdomen și aruncată într-o mașină plină de cadavre a fost învinsă de cancer 

Cine a fost Corina Untilă

În 17 decembrie 1989, la vîrsta de 18 ani, cînd era elevă, Corina Untilă a fost împușcată cînd se afla în coloana de manifestanți care se îndrepta spre podul Decebal din Timișoara. A rămas în urma împușcării cu o bucată de plămân și ficat lipsă.

În ultimul timp era bolnavă de cancer și stătea la pat. Știu că n-a vrut să facă chimioterapie (sau a vrut, s-a simțit foarte rău și atunci a renunțat) și încerca tratamente naturiste.

20 decembrie 1989, ziua în care Timișoara a devenit primul oraș liber

În calitate de președintă a asociației „17 Decembrie”, Corina Untilă a contribuit la editarea cărții „Libertate te iubim, ori învingem ori murim!”. A fost în colectivul de redacție al acestei cărți, alături de mine și de secretara asociației, Angela Țintaru. În carte e cuprinsă și relatarea ei despre ce a trăit în zilele revoluției, atît între manifestanți cît și la spital.

Corina Untilă s-a născut în 10 august 1971 la Timișoara. În urma ei a rămas un fiu, David, născut în 2007. Înmormîntarea va fi mîine 19 noiembrie ora 13 la cimitirul de pe strada Rusu Șirianu.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri