Antena Căutare

Când va fi înmormântat ÎPS Pimen și unde va avea loc slujba: Trupul va fi depus exact acolo unde și-a dorit!

„Înalt Prea Sfințitul” Pimen, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, care s-a infectat recent cu noul coronavirus, la vârsta de 90 de ani a trecut la ceruri! Acesta s-a stins din viață în urmă cu scurt timp, la spitalul Matei Balș din București.

Când va fi înmormântat ÎPS Pimen și unde va avea loc slujba: Trupul va fi depus exact acolo unde și-a dorit!
Când va fi înmormântat ÎPS Pimen și unde va avea loc slujba: Trupul va fi depus exact acolo unde și-a dorit!

Slujba înmormântării Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, Pimen, va avea loc vineri, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12.00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii.



Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, transmis miercuri Agerpres, trupul neînsufleţit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinţei sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care ierarhul şi l-a pregătit dinainte.

ÎPS Pimen a murit în urma infecției cu noul coronavirus. Arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților primise trei doze de plasmă în încercarea de a fi salvat


Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus, miercuri seară, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.


Cei care vor dori să-şi ia rămas bun de la Arhiepiscopul Pimen sau să participe la slujba înmormântării sunt rugaţi să respecte măsurile şi îndrumările specifice acestei perioade.

De unde a luat ÎPS Pimen coronavirusul? Răspunsul este halucinant "sunt încolțit cu glonțul de argint". Nu l-a luat din Biserică!


"Îi rugăm pe preoţi şi pe credincioşi să fie înţelegători şi conştienţi de faptul că spaţiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsufleţit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen. Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veşnice, situaţia să fie cu mult îmbunătăţită şi restricţiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toţii de a cinsti aşa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova", se mai arată în comunicatul Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

IPS Pimen, printre primii români tratați cu plasmă, împotriva Covid-19. Tratamentul este experiemental, susțin medicii


Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţă miercuri, în jurul orei 0,50, la Institutul "Matei Balş" din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord, a anunţat Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.


Din cauza infectării cu noul coronavirus, ierarhul fusese transportat de la Suceava la Bucureşti cu un elicopter SMURD pe 20 aprilie. În urma complicaţiilor pulmonare apărute, părintele arhiepiscop în vârstă de 90 de ani a fost intubat.

Ies la suprafață informații mari: Gripa i-a salvat pe cei care NU s-au îmbolnăvit de COVID. Care este populația imunizat... Băncile ne pregătesc o supriză de criză. Dublează avansul pentru creditele ipotecare şi refuză să acorde credite celor c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x