Antena Căutare

A murit Pele. S-a stins din viață la aproape o lună de la momentul în care corpul său nu a mai răspuns la chimioterapie

Pele, unul dintre cei mai apreciați și iubiți fotbaliști, a murit la 82 de ani, anunță BBC. Acesta se lupta cu o boală grea și în ultimele săptămâni a primit îngrijiri paliative după de corpul său nu a mai răspuns la chimioterapie.

pele tinut de mai multi coechipieri pe brate in timp ce e la bustul gol Galerie
Pele, unul dintre cei mai apreciați și iubiți fotbaliști, a murit la 82 de ani, anunță BBC. Acesta se lupta cu o boală grea și în ultimele săptămâni a primit îngrijiri paliative după de corpul său nu a mai răspuns la chimioterapie. | Profimediaimages.ro

Fostul internaţional brazilian Pele, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă. Acesta avea vârsta de 82 de ani, scrie BBC.

A murit Pele

Pe 29 decembrie 2022, anunţul morții lui Pele a fost făcut de fiica brazilianului, Kely Nascimento, pe Instagram.

“Tot ce suntem suntem datorită ţie. Te iubim infinit. Odihneşte-te în pace”, a scris fiica lui Pele. Ea a postat şi o fotografie cu mâinile lui Pele şi ale copiilor şi nepoţilor, unite.

În cariera sa, Pele a marcat 1.281 de goluri. Golul său numărul 1.000, din penalti, a fost înscris în faţa unui public în delir, în 1969, pe stadionul Maracana. A marcat cinci goluri într-un meci de şase ori şi a reuşit 92 de hat-trick-uri. La un meci cu Botafogo, în 1964, a marcat opt goluri. În total, Pele a înscris 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri.

El este singurul jucător care a câștigat de trei ori Cupa Mondială, ridicând trofeul în 1958, 1962 și 1970, Pele a fost numit Jucătorul Secolului de FIFA în 2000.

Citește și: Vești proaste despre Pele. Starea lui de sănătate s-a agravat după ce a fost internat cu o infecție respiratorie. Ce se întâmplă

Pele a decedat. Cum și-a petrecut ultimele săptămâni din viață

Pe 3 decembrie 2022, publicația Folha de Sao Paulo a anunţat că Pele nu mai răspunde la tratamentul de chimioterapie la care a fost supus din septembrie anul trecut pentru a-şi trata cancerul intestinal.

Jurnaliştii au spus că după acest moment, fostul fotbalist s-a aflat în îngrijiri paliative şi nu a mai fost supus unor teste sau tratament invaziv. Îngrijirile paliative sunt pentru pacienţii cu boli sau afecţiuni care pot pune viaţa în pericol şi îngrijirea de la sfârşitul vieţii.

Pele a fost internat pe 30 noiembrie 2022, pentru o infecţie respiratorie, iar pe 2 decembrie 2022, şi-a anunţat fanii că se simte bine. Iată că o lună mai târziu, marele fotbalist s-a stins din viață. Lângă el a fost familia.

Pele s-a stins din viață la 82 de ani. Cine a fost omul din spatele fotbalistului iubit de toți

Pele a crescut în sărăcie în Bauru, în statul Sao Paulo. Câştiga câţiva bani în plus muncind în ceainării. Învăţat de tatăl său să joace fotbal, el nu îşi permitea să cumpere o minge, astfel că de obicei juca folosind fie o şosetă umplută cu hârtie de ziar, fie un grapefruit. A jucat în copilărie pentru mai multe echipe de amatori, iar cu Bauru Athletic Club a câştigat de două ori campionatul regional de junior din Sao Paulo. A evoluat şi pentru o echipă de fotbal în sală, cu care a câştigat câteva trofee.

În 1950, când l-a văzut pe tatăl său plângând pentru că Brazilia ratase câştigarea Cupei Mondiale în faţa Uruguayului, Pele i-a spus: “Nu-ţi face griji. Într-o zi o voi câştiga eu”.

Lumea fotbalului l-a văzut prima dată pe Pele în Suedia, în 1958. Avea doar 17 ani când a jucat la turneul final al Cupei Mondiale. Era un adolescent venit de nicăieri, care a impresionat prin talentul său. A înscris unicul gol al brazilienilor la meciul cu Ţara Galilor, din sferturile de finală, şi a stabilit un record, devenind cel mai tânăr marcator din istoria Cupei Mondiale – 17 ani, 239 de zile.

Citește și: Confederaţia Braziliană de Fotbal a dezvelit o statuie a lui Pele, pentru a marca 50 de ani de la Cupa Mondială câştigată de selecţionata cariocas în 1970

Deși viața profesională mergea ca pe roate, cea personală a fost o adevărată provocare.

Legendarul brazilian a fost căsătorit de trei ori: cu Rosemeri dos Reis Chobi în perioada 1966 – 1982, cei doi având două fiice şi un fiu (Kelly Cristina, Jennifer, Edson), cu Assiria Lemos Seixas în intervalul 1994 – 2008 (doi copii – Joshua, Celeste) şi cu Marcia Aoki, din iulie 2016. Fostul fotbalist a avut copii şi din alte relaţii, potrivit News care citează presa internaţională.

(P) Vrei sa o surprinzi cu un cadou personalizat? Iată 8 idei pentru inspirație!... Andrew şi Tristan Tate au fost reţinuţi de DIICOT. Li se aduc acuzaţii de trafic de persoane şi viol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x