Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Absolvenții clasei a XII-a vor avea o sesiune specială de Bacalaureat. Anunțul făcut de Ludovic Orban: ”Nu li se poate răpi șansa de a susține examenele. Vor fi trei sesiuni!”

Elevii care vor avea temperatură mai mare de 37,3 grade ori care se vor confrunta cu alte probleme de sănătate vor avea șansa să susțină examenele în a doua sesiune a Bacalaureatului. Informația a fost confrimată chiar de premierul Ludovic Orban.

Absolvenții clasei a XII-a vor avea o sesiune specială de Bacalaureat. Anunțul făcut de Ludovic Orban: ”Nu li se poate răpi șansa de a susține examenele. Vor fi trei sesiuni!”

Premierul Ludovic Orban a confirmat, luni seara, la Digi24, că a avut această discuție cu ministrul educației, Monica Anisie, și că și-a dat acordul pentru o astfel de propunere. El a arătat că și în cazul Evaluării Naționale se face anul acesta o sesiune specială la două săpătămâni după susținerea primelor examene și i se pare corect ca și pentru Bacalaureat elevii să primească aceeași șansă.

”Am avut o discuție cu ministrul Educației, mi-am dat acordul. Pentru cei cu temperatură, pentru cei izolați, nu li se poate răpi șansa de a da bacalaureatul. Va fi o sesiune extraordinară la două săptămâni după prima.

Se redeschid școlile: "Avem clase de șase elevi, doar 30% au spus că vin!" Ce se întâmplă cu cei care nu participă la pregătirea pentru examene

Vor avea loc, astfel, 3 sesiuni ale bacalaureatului. Era bine să anunțăm din timp, dar, în cazul de față, decizia în sine nu e una care să creeze probleme, ci permite elevilor să dea examen în timp mai scurt. Exista o anumită flexibilitate din partea universităților pentru perioada de înscriere.

Dacă Ministerul Sănătății decide că se poate organiza, alături de cel al Educației, mi se pare o decizie foarte bună.”, a declarat Ludovic Orban, luni seara, la Digi 24.

Buzău: Doar 38 la sută dintre elevii de clasa a 12-a vor participa începând de marţi la pregătirea în vederea Bacalaureatului

Sesiunea specială pentru elevii cu probleme de sănătate ar putea fi organizată începând cu 6 iulie. Deocamdată este o propunere pe care o discută autoritățile, dar probabil în maximum două zile va veni și anunțul oficial, pe care îl va face Ministerul Educației, potrivit lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Recomandari