Antena Căutare

Absolventii de liceu isi aleg facultatea in functie de sansele de a lua licenta

Universitatea Bucuresti a furat cu trei zile startul inscrierilor si are deja 3.700 de candidati. Cam o treime din locurile disponibile. Cei mai multi au ales limbi straine, afaceri si geografie - profilul turism.


Daca viitorii studenti ar alege dupa sansele de angajare, Politehnica ar trebui sa fie prima optiune. Se cauta peste 200 de ingineri in Romania si cateva zeci in Spania. Peste o mie de elevi au simtit deja tendinta.

Cei mai multi aleg calculatoare, electronica si inginerie electrica. Medicina de la Targu Mures este si ea in topul preferintelor. Chiar daca e scumpa, elevii spun ca merita. In strainatate salariile in medicina sunt de trei ori mai mari decat la noi.

Si in acest an, la Academia Militara si cea de Politie sunt cate 3 candidati pe loc. Piata are nevoie de politisti, insa, pe vreme de criza, locurile sunt blocate.

Mai toti elevii spun ca isi aleg facultatea in functie de sansele de a lua licenta, pentru ca universitatile nu le mai ofera de ani buni perspectiva angajarii dupa absolvire.

Perchezitie la o primarie din Arges... SOCANT! 4 copii au murit asfixiati intr-o lada de faina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x