Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Adela

Românii nu pot să intre pe plajă, dacă nu dau bani pe șezlong. Orban: Vom lua măsuri în acest sens

Anunțul deschiderii plajelor a fost primit cu entuziasm de români, însă actul normativ prezentat de Guvern impunea ca accesul să fie permis doar turiștilor care închiriază un șezlog. Premierul Orban a declarat că "va face o "revenire" în cazul accesului pe plaje, pentru a permite şi prezenţa turiştilor cu cearşaf sau prosop.

Premierul Ludovic Orban a precizat că se va veni cu o nouă completare în ceea ce priveşte măsura legată de accesul pe plajă

Hepta

Premierul Ludovic Orban a precizat că se va veni cu o nouă completare în ceea ce priveşte măsura legată de accesul pe plajă, în sensul de a permite şi prezenţa turiştilor cu cearşaf sau prosop.

Citește și: Românii au întrebat dacă de la 1 iunie se redeschid piscinele sau ștrandurile. Răspunsul ministrului Marcel Vela

"În hotărârea de guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, acolo, într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate, pe plajele amenajate, menţionez, accesul se face cu şezlonguri care trebuie să fie la 2 metri (distanţă unul de altul - n.r.). Aici o să facem o revenire pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată, oamenii care nu au resurse financiare să-şi achiziţioneze şezlongul cu cât e, 8 - 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearşaful. Deci, facem corectura, sensul textului din Anexa 3 a hotărârii de guvern nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă şi care nu au posibilitatea să-şi ia şezlonguri, ci de a spune că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că este vorba de plaje care sunt la mare sau care sunt la lacuri, la acestea accesul se face pe şezlonguri care au o anumită distanţare, dar, cu siguranţă, vom face o revenire şi vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone pe unde nu este reglementare cu astea (şezlonguri - n.r.) să vină cu cearşaf, cu prosop", a explicat Ludovic Orban, vineri, la finalul vizitei efectuate la fabrica Techtex din Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş.

Recomandari