Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Românii au întrebat dacă de la 1 iunie se redeschid piscinele sau ștrandurile. Răspunsul ministrului Marcel Vela

Anunțul că de la 1 iunie vom putea merge la plajă i-a determinat pe români să se întrebe dacă se reia activitatea la piscine, ștranduri sau bazine de înot. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că ştrandurile, bazinele şi piscinele, deschise sau închise, nu vor putea funcţiona începând din 1 iunie, ci doar plajele, iar asta în anumite condiţii.

Piscinele, ștrandurile și bazinele rămân închise

Hepta

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că ştrandurile, bazinele şi piscinele, deschise sau închise, nu vor putea funcţiona începând din 1 iunie, ci doar plajele, iar asta în anumite condiţii.

"În bazinele descoperite sau acoperite sau în piscine sunt interzise activităţile de la 1 iunie. Dacă situaţia epidemiologică, statistica medicală vor fi de bun augur, după analizele făcute de specialişti înainte de 15 iunie, evident că se va lua în calcul şi această posibilitate. Dar, de luni, nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă", a declarat Vela, aflat într-o vizită la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I.

Românii au întrebat dacă de la 1 iunie se redeschid piscinele sau ștrandurile. Răspunsul ministrului Marcel Vela

Premierul Marcel Vela anunță că piscinele și bazinele rămân închise; Foto: Hepta

Citește și: Ce festivaluri și concerte vor fi interzise, în România, pe toată durata verii! Ministerul Culturii, informații de ultimă oră

Oamenii vor putea merge la plajă doar dacă respectă anumite condiții

Vela a precizat că oamenii vor putea merge la plajă, dacă se respectă măsurile de siguranţă sanitară.

"Plajele autorizate vor putea fi deschise de la 1 iunie. În condiţii de siguranţă medicală, sanitară, doar pe şezlonguri şi doar cu distanţă între amplasamentele acestor şezlonguri. Până pe 1 iunie vor apărea şi ordinele comune ale miniştrilor, fie că este vorba de zona sportivă - ministrul Tineretului şi Sporturilor şi împreună cu ministrul Sănătăţii, fie că este vorba de zona alimentaţiei publice, cu ministrul Economiei, cu responsabilii din zona sanitar-veterinară şi ministrul Sănătăţii sau în zona plajelor, ministrul Economiei, ministrul Sănătăţii şi ministrul Mediului. Aşadar, de luni, iată, există această perspectivă de a implementa a doua relaxare după starea de urgenţă, în această stare de alertă. Dar, în continuare trebuie să respectăm regulile cu privire la purtarea măştii, cu distanţarea, cu tot ceea ce înseamnă comportamentul nostru, astfel ca din 15 iunie să avem posibilitatea de a trece într-o nouă etapă de relaxare, spre o viaţă şi o etapă normală", a afirmat ministrul de Interne.

Marcela Vela a amintit că tot de la 1 iunie nu se va mai completa declaraţia pe propria răspundere pentru ieşirea din localitate sau din zona metropolitană.

Recomandari