Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Accident dramatic la Sinaia! Copil de zece ani, dus cu elicopterul SMURD la București

Un copil de zece ani din Bucureşti a suferit joi un grav accident pe pârtia de schi din Sinaia, el fiind transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD la un spital în Capitală.

Un elicopter SMURD a preluat victima

sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Daniel Banu, şef-serviciu la Salvamont Prahova, a declarat că incidentul a avut loc la cota 2.000 pe pârtia din Sinaia, copilul suferind un traumatism la coloană.

Salvatorii i-au acordat primul ajutor micuţului, care a fost transportat la cota 1.400, de unde a fost preluat de un elicopter SMURD şi dus de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, informează cei de la Agerpres.

"Este o situaţie deosebită. Este vorba de un copil lovit de un adult pe pârtia de schi. Ne confruntăm cu un val mare de accidente, în ultima perioadă. Aici vorbim de un eveniment cauzat de iresponsabilitatea unor practicanţi de schi pentru că trebuie să fim atenţi la cei de lângă noi când practicăm acest sport.

Victimei i s-a acordat primul ajutor de către colegii de la Salvamont Prahova şi Sinaia. A fost transportată până în locul în care a putut fi preluată de elicopter şi transportată în regim de urgenţă la Bucureşti", a declarat Sabin Cornoiu, preşedintele Salvamont România, la Antena 3.

Recomandari