Antena Căutare

Neașteptat! Ce conține apa de la robinet, de fapt! Un detaliu schimbă totul

Adevărul a ieșit la iveală în cazul scandalului despre apa cu conținut mare de clor. Autoritățile au prezentat dovezile!

Adevărul a ieșit la iveală în cazul scandalului despre apa cu conținut mare de clor. Autoritățile au prezentat dovezile!

Scandalul apei cu clor de la robinet ajunge pe masa procurorilor. Viceprimarul Capitalei a anunţat că va depune plângere penală pe numele ministrului Sănătăţii, pentru că ar fi alertat nejustificat populaţia. La rândul ei, Sorina Pintea susţine că a procedat corect şi nu se teme de vreo anchetă.

Tot, astăzi, Direcţia de Sănătate Publică a rupt protocolul cu Apa-Nova. Ceea ce înseamnă că, dacă va mai exista vreun pericol, analizele vor fi publicate fără acordul furnizorului.

În cartierul Militari, oamenii încă sunt reticenţi să consume apa de la robinet, chiar dacă autorităţile dau asigurări că populaţia nu este şi nu a fost în vreun pericol.

În tot acest timp, autorităţile continuă războiul declanşat săptămâna trecută. Miercuri seara, ministerul Sănătăţii a transmis o avertizare către bucureşteni în care li se recomanda să nu bea apă de la robinet, din cauza unei poluări cu amoniu pe râul Argeş. Astăzi, viceprimarul capitalei, Aurelian Bădulescu, cere intervenţia procurorilor.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea spune că a luat decizia de a avertiza populaţia pentru că analizele Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti au arătat valori mari ale concentraţiei de clor din apă dar şi după ce ministerul a primit mai multe sesizări din partea locuitorilor din sectoarele 5 şi 6.

„Exista persoane alergice si pot avea tulburari respiratorii. Persoane care pot dezvolta dermatite. Am ales sa informam populatia si sa facem recoamndari despre riscuri. Specialistii spun ca apa ar fi putut sa aiba bacterii, nu avem aceasta dovada”, a mai declarat Sorina Pintea.

În schimb, Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor, face publice analizele făcute de Administraţia Bazinală de Apă. Din care rezultă că NU a existat nicio poluare cu amoniu pe râul Argeş.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că Direcţia de Sănătate Publică a denunţat astăzi protocolul cu Apa-Nova prin care orice informare a populaţiei cu privire la calitatea apei potabile se făcea cu acordul furnizorului. Reprezentanţii Apa-Nova au anunţat că va oferi un punct de vedere în perioada următoare. Şi au precizat că nivelul de clor a fost tot timpul în limitele legale.

Între timp, au sosit şi analizele microbiologie, efectuate de DSP săptămâna trecută, care arată valori în parametrii legali. Adică, apei de la robinet în Bucureşti este bună de băut.

Video. O maşină circulă cu unul dintre pasageri agățat de plafonul autoturismului... Fără frica lui Dumnezeu! Un bărbat a pătruns într-o biserică și a comis fapte cumplite!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x