Antena Căutare

Revoluția din decembrie 1989: Adevărul despre ultimele zile din viața Dianei Alexandra, unul dintre cei 37 de copii uciși: ”Ne-a zis că iese în stradă. Se gândea că nu ne pot omorî pe toți”

Ziua de 21 decembrie va fi, întotdeauna, tristă pentru români. Astăzi sunt 29 de ani de la Revoluția din 1989, în care nu mai puțin de 37 de copii, între care și un bebeluș de doar o lună de zile, au fost uciși. Printre aceștia s-a aflat, însă, și Donea Diana Alexandra. 

Ziua de 21 decembrie va fi, întotdeauna, tristă pentru români. Astăzi sunt 29 de ani de la Revoluția din 1989, în care nu mai puțin de 37 de copii, între care și un bebeluș de doar o lună de zile, au fost uciși. Printre aceștia s-a aflat, însă, și Donea Diana Alexandra.

Revoluția din decembrie 1989: Adevărul despre ultimele zile din viața Dianei Alexandra, unul dintre cei 37 de copii uciși: ”Ne-a zis că iese în stradă. Se gândea că nu ne pot omorî pe toți”

Născută în pe 20.06.1972, Donea Diana Alexandra era elevă la Colegiul Sf. Sava din București. A fost împușcată în cap, la ora 17:30, în ziua de 21 decembrie 1989, în zona Intercontinental. Despre ea, însă, s-au scris multe de-a lungul timpului, iar una dintre prietenele ei și-a amintit astăzi de ea și a vorbit despre ultimele momente din viața tinerei.

Revoluția din decembrie 1989. Masacrul inocenților, 37 de copii uciși. Vladimir Andronic avea o lună de zile. Cel mai mic erou. ”Nu cred că m-aș putea uita în ochii lui”

Astfel, într-o postare făcută pe contul personal de socializare, Mihaela Gherghisan, prietenă bună cu Diana Alexandra, și-a amintit de ultimele zile din viața acesteia și a povestit că era hotărâtă să iasă în stradă, întrucât nu se temea deloc.

Donea Diana Alexandra: ”Nu ne pot omorî pe toți”

”Acum 29 de ani dispărea în preajma sălii Dalles prietena mea Diana Alexandra Donea, născută în Bucuresti, la 20 iunie 1972. Avea 17 ani, nu 18 si nici 19 ani asa cum văd prin unele articole de presă si alte lucrări. Era elevă în clasa a XII-a a Colegiului National Sf Sava, se pregătise timp de un an pentru examenul la Facultatea de Arhitectură, dar cum părinții o descurajaseră, se hotărâse să-și prezinte în vară candidatura la ASE.

29 DE ANI DE LA REVOLUȚIE. 20 decembrie 1989, ziua în care Timișoara a devenit primul oraș liber

Luni, pe 18 decembrie am fost în vizită la ea în Drumul Taberei. Am comentat evenimentele de la Timisoara. Ne-a zis, mie si altor prietene care o vizitam, că dacă revolta se mută la Bucuresti, ea iese în stradă. Mi-amintesc cuvintele astea, pe care mi le-a spus pe scară, când plecam:" Nu ne pot omorî pe toti".

Este oficial! Ion Iliescu, inculpat în dosarul Revoluţiei pentru crime împotriva umanității! Ce se va întâmpla acum cu fostul președinte

E ultima imagine a ei care mi-a rămas în memorie: ea, în pragul usii apartamentului, cu un genunchi flexat, în blugi si papuci, cu capul un pic aplecat pe umărul drept. E imaginea pe care o păstrez. Eu coborâsem vreo două trepte si mă uitam de jos la ea (cum mă uit de atunci) si o ascultam gândidu-mă că are dreptate. Nu ne pot omorî pe toti....”, a povestit Mihaela pe Facebook.

De asemenea, ea a mai dezvăluit că mama tinerei se temea că a fugit cu un băiat. Și ar fi fost bine să o fi făcut. În realitate, însă, ea fusese împușcată.

Triste aduceri aminte! Era 21 decembrie, 1989, când la Bucureşti s-a strigat pentru prima oară "Libertate"

”Cred c-am mai vorbit apoi la telefon miercuri. Joi, pe 21 decembrie, am primit un telefon de la prietena noastră comună Andreea, de care Diana era de fapt mai apropiată, care mă întreba dacă stiu ceva de ea. Dispăruse de acasă în ciuda rugămintilor mamei sale care o sunase de la serviciu pe la prânz să-i spună să nu iasă nicăieri. A doua zi de dimineată m-a sunat mama ei. O credea dusă la un băiat, prieten cu mine. Mi-a zis: dă-mi numărul lui, iti jur că nu sunt supărată. I l-am dat. Ba l-am sunat si eu. Nu stia nimic de ea. Alde var-miu, fie iertat, nu stia nici el nimic, niciunul din gasca nu stia. Mi-au mărturisit că ei s-au dus spre Universitate, venind de la Parcul Pache , spre ora 17h , dar că s-au si întors înainte să ajungă acolo. Ne întrebam : să fi fost si ea aseară acolo?

Fusese. Restul nu-l mai povestesc, e mult prea urât. Si pe măsură ce trec anii, rămâne la fel de insuportabil acel moment când am pierdut-o noi toti pe Diana....”, a încheiat ea.

Doliu în lumea muzicii populare! Un artist în vârstă de 31 de ani s-a stins din viață... Accident grav, în urmă cu puțin timp! Cinci persoane, între care una în stare critică, au fost rănite! Șoferul a fugit d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x