Căutare Live

Adormirea Maicii Domnului, 15 august. Se urează sau nu „La mulți ani” în această zi?

Sfanta Marie Mare este ziua in care Feciara Maria a trecut la cele sfinte. Aceasta zi, practic praznuieste moartea acesteia si mai este cunoscuta in popor sub denumirea de Adormirea Maicii Domnului.

Sfânta Marie Mare este ziua în care Feciara Maria a trecut la cele sfinte. Această zi, practic prăznuiește moartea acesteia și mai este cunoscută în popor sub denumirea de Adormirea Maicii Domnului.

Cu Toate că vorbim espre ziua în care Fecioara Maria a murit, Biserica nu consideră greșit să se ureze „La mulți ani” deoarece această este o zi de mare sărbătoare creștină.

Pe de altă parte, unii oameni nu își serbează ziua de onomastică pe 15 august, considerând că aceasta este o zi în care trebuie pomeniți morții. Cei mai mulți creștini, care polartă numele Sfintei Marii, preferă să se sărbătoareacă doar pe 8 septembrie atunci când biserica praznuiește nașterea acesteia.

Potrivit crestinotodox.ro: Adormirea Maicii Domnului este prăznuită pe 15 august. Despre această sărbătoare nu găsim informații în Sfintele Evanghelii, ci numai în Tradiția Bisericii. Potrivit acestei Tradiții, Maică Domnului a fost înștiințată printr-un înger de mutarea ei din această viață: "Acestea zice Fiul tău: Vremea este a mută pe maică Mea la Mine. Nu te teme de această, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viață cea nemuritoare“. După ce Fecioara Maria și-a cerut iertaciune de la toți, și-a dat duhul. Domnul Însuși S-a coborât din ceruri pentru a primi în mâinile Sale sufletul ei cel sfânt. Atunci s-au petrecut multe minuni: ochii orbilor și auzul surzilor s-au deschis, ologii și bolnavii s-au vindecat.

Trupul a stat trei zile în mormânt, după care a fost ridicat în chip tainic spre lăcășurile cerești. Tradiția mărturisește ca Toma sosește la Ierusalim în a treia zi după înmormântarea Maicii Domnului. Dorind să cinstească trupul ei, Apostolii au deschis mormântul. Dar minune! Mormântul era gol. Trupul Fecioarei

Minivacanță de Adormirea Maicii Domnului. Află câte zile libere vei avea

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... PROTEST la Spitalul Universitar! Motivul pentru care angajați ai spitalului au protestat în fața instituției și cum le r...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri