Antena Căutare

Medicul Adrian Streinu-Cercel, dezvăluiri despre tratamentul bolnavilor de COVID-19. Care sunt pacienții care sunt tratați cu Remdesivir

Unul dintre cele mai eficiente medicamente în rândul pacienților de coronavirus este Remdesivir, însă acesta nu se administrează oricui, potrivit declarațiilor făcute de medicul Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului Național ”Matei Balș”. 

În direct, la Antena 3, profesorul dr. Adrian Streinu Cercel a vorbit despre tratamentul pe care îl primesc bolnavii de COVID-19 și a dezvăluit că ei pot avea nevoie de o perioadă de recuperare chiar și de două-trei luni.

"Cei care fac Covid-19 pot să facă și determinări secundare la nivel encefal și să genereze encefalite, care apoi necesită perioade de recuperare de 2-3 luni de zile. Noi suntem într-un context epidemic cât se poate de larg în care toată lumea învață. Știm enorm de multe date, am putut să le coroborăm cu alte infecții virale care aveau un tablou asemănător", a declarat el.

Ultimă oră! Noi decese în rândul pacienților cu COVID-19, în România! La cât a ajuns bilanțul morților! 245 de noi infectări, în ultimele 24 de ore

De asemenea, el a dezvăluit că până acum, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, au fost tratați cinci pacienți cu medicamentul Remdesivir, întrucât e folosit doar în cazul cazurilor severe, care necesită ventilație.

"Pe patru pacienți s-a folosit Remdesivir până acum și azi pe al cincilea. Sunt mult mai bine acum. Toate aceste terapii nu sunt spectaculoase, dar dacă obțin o îmbunătățire de 20% de pe o zi pe alta e wow. Această terapie se dă numai la pacienți care sunt ventilați mecanic. Așa e protocolul la noi. Când va veni și protocolul de la OMS, atunci vom avea o administrare mai mare a acestui preparat. Dar în momentul de față, avem pe pacienți care sunt severi și care necesită ventilație. Avem doza completă pentru fiecare pacient în parte", a mai spus Cercel.

Previziune cumplită de la OMS! Ce se poate întâmpla cu noul coronavirus, în următoarea perioadă! „Este important să fim realişti!”

Peste 100 de pacienți din diferse țări ale lumii, tratați cu medicamentul inovativ american, Remdesivir, care aveau forme grave de coronavirus, s-au vindecat. Au fost doar două excepții, două persoane în stare gravă au decedat. În rest, toți pacienții s-au vindecat într-un interval nu mai lung de o săptămână.

Bilanț coronavirus în România, cifre oficiale

Până astăzi, 14 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.247 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.053 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1046 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Peste 1.000 de persoane au fost raportate de autorități ca vindecate, în ultimele 24 de ore. „Numărul de persoane vindecate, evidențiate mai sus, se datorează ultimelor actualizări înregistrate la nivelul județului Suceava”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 245 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 225 de pacienți.


România a intrat în stare de alertă! A apărut noua declarație pe proprie răspundere, care e necesară pentru ieșirea din ... Cum instalăm corect carligul de remorcare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x