Antena Căutare

Afla cum sa te protejezi eficient de canicula!

In urmatoarele zile, temperaturile vor depasi 35 de grade in toata tara, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati. Medicii recomanda sa ne protejam de canicula consumand multe lichide, fructe si legume. In continuare poti vedea cum sa te feresti eficient de caldura.

Medicii recomanda sa nu ne expunem la soare in intervalul orar 11.00-17.00. Daca trebuie sa iesim din casa, este bine sa purtam palarii, ochelari de soare, sa folosim umbrele si sa ne imbracam cu haine subtiri, din tesaturi naturale si in culori deschise.

De asemenea, pe canicula trebuie sa consumam cel putin doi litri de lichide zilnic, indiferent daca simtim senzatia de sete sau nu. Reducerea cnsumului de cafea si de bauturi alcoolice se afla si ea printre metodele de protectie impotriva efectelor caniculei. Alcoolul trebuie evitat deoarece provoaca deshidratare si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii.

Din punct de vedere alimentar, ar trebuie sa renuntam la preparatele bogate in grasimi si sa consumam fructe si legume, mai ales crude.

Totodata, doctorii ne recomanda sa facem mai multe dusuri caldute pe parcursul zilei si sa lasam apa sa se usuce pe piele.

Cei care vor sa se racoreasca in casa folosind aerul conditionat trebuie sa stie ca acesta se regleaza astfel incat temperatura sa fie cu cinci grade mai mica decat cea ambientala.

Foto: Intact Images

Sumele incasate ilegal de la pensionari vor putea fi restituite si mostenitorilor... FOTO! Parcarea de la Universitate ramane nefinalizata. Data lansarii - 20 iulie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x