Antena Căutare

Alba Iulia: Scandari pentru unirea Basarabiei cu Romania, la manifestarile de Ziua Nationala

Aproximativ 2.000 de persoane participa, la Alba Iulia, la manifestarile de Ziua Nationala, intre care si sute de tineri, unii care au scandat pentru unirea Basarabiei cu Romania, iar altii impotriva proiectului de la Rosia Montana si pentru salvarea mineritului din Apuseni

Manifestarile de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale a Romaniei au inceput, sambata dimineata, in centrul municipiului, unde Prefectura Alba a organizat un ceremonial de depunere de coroane de flori la statuile lui Iuliu Maniu si Ion I.C. Bratianu, dupa ce un ceremonial similar a fost organizat, vineri, de Primaria Alba Iulia

Printre participantii la ceremonii se afla ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, prefectul de Alba, Flaviu Cozuc, deputatii USL Teodor Atanasiu, Calin Potor si Radu Coclici, dar lipsesc reprezentantii autoritatilor locale, respectiv primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, si presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, ambii membri ai PDL.

De asemenea, la manifestari este prezent fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma, impreuna cu o delegatie a Partidului Social-Democrat al Muncitorilor, al carui lider este.

Ceremoniile au continuat cu depuneri de coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Iulia, unde au participat atat reprezentantii Prefecturii Alba cat si cei ai Primariei Alba Iulia.

La evenimentele din fata statuii lui Mihai Viteazul numarul participantilor a fost de aproximativ 2.000, intre care sute de tineri, unii care au scandat pentru unirea Basarabiei cu Romania, iar altii impotriva proiectului de la Rosia Montana, dar si pentru salvarea mineritului din Apuseni.

Primii dintre tineri, in special studenti romani si basarabeni, au scandat lozinci precum "Traiasca, traiasca si infloreasca, Ardealul, Moldova si tara Romaneasca", "Basarabia e Romania", "Romania, nu uita, Basarabia e a ta" si "O dorinta singura - Romania libera" si au pancarte cu tricolorul Romaniei si mesajul "Basarabia e Romania".

Autoritatile locale au pregatit aproximativ 3.500 de portii de mancare si vin care vor fi distribuite in cadrul "mesei populare".

Costurile manifestarilor de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale se ridica la aproximativ 200.000 de lei, banii fiind alocati din bugetul Primariei Alba Iulia si al Consiliului Judetean, in conditiile in care Guvernul nu a alocat fonduri.

Sursa: Antena 3

GALERIE VIDEO! Ziua Romaniei ne-a scos in strada! 20.000 de romani au venit la cea mai mare parada militara... Inghesuiala la fasole cu carnati de Ziua Nationala a Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x