Antena Căutare

GALERIE VIDEO! Ziua Romaniei ne-a scos in strada! 20.000 de romani au venit la cea mai mare parada militara

La Multi Ani, Romania! La Multi Ani romanilor de pretutindeni! De la Alba Iulia la Bucuresti, de la Satu Mare la Constanta, toti am retrait momentul Marii Uniri. La Bucuresti, parada militara a strans 20.000 de suflete. Tricolorul a fluturat mandru langa edificiul Marii Uniri - Arcul de TriumfParada de Ziua Nationala a inceput la ora 11.00, atunci cand a sosit si presedintele Traian Basescu. Seful statului a fost huiduit de oameni in timpul salutului. Aproximativ 1.500 de militari defileaza astazi in Piata Arcului de Triumf

Dis-de-dimineata sute de romani s-au strans in Piata Arcului de Triumf pentru a lua parte la manifestarile organizate de Ziua Nationala a Romaniei. Alaturi de ei si premierul Victor Ponta cu familia, presedintele Partidului National Liberal Crin Antonescu, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu, primarul sectorului 6 Rares Manescu, ministrul Agriculturii Daniel Constantin, ministrul Aparari Nationale Corneliu Dobritoiu, dar si alte personalitati precum Corneliu Vadim Tudor, Emil Constantinescu, Valeriu Zgonea si primarul sectorului 5 Marian Vanghelie.

La ora 11.00, a ajuns si seful statului. Presedintele Traian Basescu a fost primit cu huiduieli.

Parada militara a fost deschisa cu intonarea imnului national. Au trecut pe sub Arcul de Triumf detasamentele de Politie Militara care au deschis misiunea de la Kabul in 2002 si au participat la toate misiunile din Afganistan, detasamentele navale, jandarmii, pompierii dar si studentii Academiei de Politie.

Elicopterele militare, IAR 330, au brazdat cerul Capitalei. Prima formatie a fost compusa din trei elicoptere IAR-330 Puma, a doua formatie din trei aeronave de transport din dotarea Flotilei 90 Transport Aerian. De asemenea, blocul de parada al tehnicii a fost survolat de doua formatii de avioane de vanatoare MiG-21 Lancer din dotarea Flotilei 90 Aeriene.

Spectatorii au putut vedea, de asemenea, tehnica din dotarea Serviciului Roman de Informatii si a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. A defilat, totodata, detasamentul de Cavalerie al Jandarmeriei si al Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, care este reprezentata la parada de Patrula Calare. In plus, au fost prezentate drapele de epoca.

Parada s-a incheiat cu onorul prezentat de Garda de Onoare a Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" insotit de muzica fanfarei militare.

Se estimeaza ca la eveniment au participat aproape 20.000 de oameni.

Studentii vor avea zi libera pe 10 decembrie, pentru a putea sa voteze... Alba Iulia: Scandari pentru unirea Basarabiei cu Romania, la manifestarile de Ziua Nationala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x