Live acumFilm: Regatul secret (SUA 2013)
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Alegeri Prezidenţiale 2019. Aproape TOȚI deținuții din România vor să își aleagă președintele! Câți au cerut să voteze

Aproape toți deținuții din România vor să voteze la alegerile prezidențiale de duminică, a transmis, vineri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Alegeri Prezidențiale 2019. Cei mai mulți deținuți din România vor să voteze. (Ilustrație).

Mai exact, potrivit ANP, din totalul de peste 20.000 de deţinuţi la nivel naţional, 17.660 au drept de vot, iar dintre aceştia, peste 15.000 au cerut să voteze la alegerile prezidenţiale de duminică.

„În conformitate cu prevederile art. 7 alin. (1) din Decizia Biroului Electoral Central nr. 56/18.10.2019 privind unele măsuri pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile pentru Preşedintele României în anul 2019, alegătorii deţinuţi în baza unui mandat de arestare preventivă sau care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, dar cărora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale, votează prin intermediul urnei speciale”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de ANP.

Potrivit sursei citate, peste 15.000 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota la alegerile de duminică.

„Ca urmare a centralizării cifrelor din teritoriu, situaţia statistică estimativă privind numărul persoanelor private de libertate cu drept de vot şi a celor care şi-au exprimat în scris intenţia de a vota la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019 se prezintă astfel: Număr persoane private de libertate custodiate: 20.380; Număr persoane private de libertate cu drept de vot: 17.660; Număr persoane private de libertate cu drept de vot, care şi-au exprimat în scris intenţia de a vota la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019: 15.043”, se mai arată în comunicatul ANP, citat de Mediafax.

Situaţia numerică centralizată la data de 7 noiembrie este estimativă, termenul limită pentru depunerea listelor nominale şi a cererilor, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere, fiind sâmbătă, cel mai târziu la ora 20:00.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro