Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Se amână alegerile locale?? Președintele României: dacă epidemia nu se agravează, se pot organiza aceste alegeri

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că se pot organiza alegerile locale dacă epidemia nu se agravează faţă de situaţia din prezent şi se iau măsuri sanitare stricte.

Se amână alegerile locale?? Președintele României: dacă epidemia nu se agravează, se pot organiza aceste alegeri

Inquam/ Octav Ganea

"Asta cu 'am fost acuzaţi' sună puţin ciudat. Aşa funcţionează democraţia, din când în când se ţin alegeri. Ele trebuiau să se ţină în iunie, nu s-au putut organiza atunci fiindcă nu s-a găsit o cale de organizare cu măsuri de siguranţă suficiente. Acum s-au amânat, Parlamentul a decis că alegerile locale să aibă loc pe 27. Deci asta nu am stabilit nici eu, nici Guvernul, a fost stabilit de Parlament, ca să ne înţelegem foarte bine cine pe cine acuză de ceva", a spus Iohannis.

Iohannis: România nu va avea vaccinul anti-Covid din Rusia. Rețelele 5G vor fi pe piață, dar nu sub controlul altor state

"După părerea mea, dacă epidemia nu se agravează faţă de situaţia de acum şi se iau măsuri sanitare stricte se pot organiza aceste alegeri, însă care este numărul critic când nu se mai pot organiza alegeri, asta trebuie să ne spună Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Recomandari