Iohannis: România nu va avea vaccinul anti-Covid din Rusia. Rețelele 5G vor fi pe piață, dar nu sub controlul altor state

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România îşi doreşte reţele 5G sigure şi care să nu fie sub controlul unor state cu alte interese decât cele declarate, cum ar fi China. Şeful statului a precizat că este în lucru o legislaţie specială pe această temă pentru a preveni intrarea pe piaţa 5G a unor firme asupra cărora planează anumite suspiciuni.

Iohannis: România nu va avea vaccinul anti-Covid din Rusia. Rețelele 5G vor fi pe piață, dar nu sub controlul altor state

"Dragi români, astăzi din păcate avem iarăşi un record total nedorit peste 1.400 de persoane găsite de ieri până astăzi cu COVID 19. Este prea mult şi vă rog, vă invit pe toţi purtaţi mască, păstraţi distanţa ca să scăpăm de epidemie", a spus şeful statului într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.


El a arătat că a avut miercuri o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.


"Este important pentru români să ştie că la acest moment în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare şi sperăm ca într-un viitor cât se poate de apropiat să beneficieze de un vaccin. România este parte din acest efort şi România s-a înscris la UE în prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccin atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE", a spus şeful statului.

Se amână alegerile locale?? Președintele României: dacă epidemia nu se agravează, se pot organiza aceste alegeri

„Poziţia României este exact poziţia exprimată în memorandumul care a fost semnat anul trecut, când am fost în vizită la preşedintele Trump. Noi ne dorim reţele sigure, reţele care nu sunt sub controlul unor state cu alte interese decât cele declarate şi dorim reţele care satisfact nevoia şi a firmelor şi a cetăţenilor din România. Se lucrează pe o legislaţie specială pe această temă pentru a preveni intrarea pe piaţa 5G a unor firme asupra cărora planează anumite suspiciuni”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat miercuri într-o conferinţă de presă la Cotroceni, care e poziţia României privind afirmaţiile ambasadorului SUA Adrian Zuckerman despre dorinţa unei companii din China de a implementa sistemul 5G în Europa.

Ambasadorul Statelor Unite în România Adrian Zuckerman a declarat, pe 31 iulie, la Eforie Nord, că România cooperează cu SUA pe mai multe planuri. Diplomatul american a vorbit şi despre reţelele 5G şi a spune că lumea liberă nu are nevoie de o tehnologiei „care este coruptă de companiile necinstite din China comunistă”, referindu-se la Huawei.

„România a semnat un acord privind cooperarea nucleară civilă cu Statele Unite, care va aprofunda parteneriatul nostru într-un sector crucial. Împărtăşim aceeaşi viziune în asigurarea securităţii reţelei transatlantice pe măsură ce tehnologiile 5G se dezvoltă. Lumea liberă are nevoie de tehnologie 5G sigură – nu de tehnologie care este coruptă de companiile necinstite din China comunistă. Tehnologia 5G sigură de la companii de renume, altele decât Huawei, este singura cale de urmat. Suntem parteneri în combaterea actorilor răi din lumea cibernetică şi în protejarea infrastructurii critice”, a afirmat atunci Adrian Zuckerman.

Pe 20 august 2019, Klaus Iohannis a anunţat, la finalul vizitei şi întâlnirii la Washington cu preşedintele Donald Trump, că a fost semnat „un memorandum de înţelegere între cele două guverne privind tehnologia 5G, având în vedere importanţa securităţii reţelelor de comunicaţii wireless de generaţia a cincea pentru asigurarea prosperităţii, dar şi a securităţii naţionale”.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri