Antena Căutare

Alergia la antibiotic i-a adus moartea! Bărbatul din Alba s-ar fi tratat singur pentru o durere în gât

Moartea unui tânăr de 37 de ani ar trebui să declanşeze o alertă naţională. Bărbatul s-ar fi tratat singur pentru o durere în gât. A luat unul dintre cele mai alergene antibiotice.

La spitalul din Alba Iulia, unde a murit, e anchetă. Astfel de tragedii se pot însă repeta oricând. Studiile arată că românii iau medicamente ca pe bomboane.

La finalul unei zile în care s-a simţit din ce în ce mai rău, bărbatul a decis să meargă la spital. Acuza dureri în gât şi nu putea respira.

Cei de la urgenţă l-au luat in evidenta, l-au ţinut în camera de triaj 15-20 de minute ceva de genul din cate am inteles si eu, dupa care, dupa inca o ora, dupa mai multe manevre de resuscitare, din cate am inteles, a fost declarat decedat.

Familia pacientului susţine că ar fi aşteptat mai bine de o oră pentru a fi preluat. Medicii spun însă că bărbatul a fost consultat la 10 minute de la sosire şi că s-au respectat toate protocoalele.

Bărbatul le-ar fi spus medicilor că şi-a administrat singur medicamente printre care şi un antibiotic la care ar fi putut fi alergic.

Starea pacientului s-a înrăutăţit rapid. A fost intubat şi apoi resuscitat, însă toate eforturile medicilor au fost în zadar. Necropsia a arătat ulterior că bărbatul a murit în urma unui şoc anafilactic. Conducerea spitalului va demara si o anchetă internă, pentru a inlatura acuzatiile familiei.

Puteri sporite pentru poliţişti. Agenţii vor putea intra în locuinţe fără mandat și vor aplica amenzi de până la 1.500 d... Vremea frumoasă din mijlocul iernii, dezastru pentru agricultură. Legumele şi fructele, mai scumpe chiar şi cu 20%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x