Antena Căutare

Alertă alimentară! Un snack cunoscut, retras de pe piață, în urma contaminării cu o toxină periculoasă. Ce produse sunt vizate

Alertă alimentară în mai multe magazine din România! Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a avertizat oamenii să nu consume acest tip de porumb prăjit. Produsele au fost deja retrase de pe rafturile supermarketurilor.

colaj foto porumb prăjit Galerie
Clienții sunt sfătuiți să nu consume porumbul prăjit și să distrugă produsele sau să le înapoieze în locul de unde le-au cumpărat, alături de bonul fiscal. Gustarea a fost deja scoasă din magazine | Shutterstock

Un sortiment de chipsuri cumpărat frecvent din magazine a fost retras de pe rafturile supermarketurilor, în urma descoperirii unei substanțe periculoase. În cazul în care deja le-au cumpărat, clienții sunt avertizați să nu consume alimentele. Anunțul făcut de ANSVSA.

Porumb prăjit care conține ascuns o toxină cancerigenă, retras de la raft. Ce a comunicat ANSVSA

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a descoperit că acestea erau contaminate cu aflatoxină, o substanță toxică, mutagenă și cancerigenă produsă de anumite ciuperci găsite în general în cereale sau arahide, ce sunt cultivate și depozitate în condiții insalubre.

„Din motive ce țin de siguranța consumatorului, societatea Mogyi Romania a reacționat fără întârziere și a dispus scoaterea produsului de la livrare imediat ce a fost informată asupra procedurii demarate de furnizor. Produsul se returnează la punctul de vânzare de unde l-ați achiziționat. Produsul va fi rambursat în baza bonului fiscal. Alte produse vândute de Mogyi Romania, inclusiv Mexicorn cu sare, Mexicorn cu chili și Snack Mix Bere, cu alt termen de valabilitate, nu sunt afectate de această rechemare. Mogyi își cere scuze pentru inconvenientele produse de aceasta rechemare”, se arată într-un comunicat al producătorului, potrivit antena3.ro.

De asemenea, ulterior, autoritățile au anunțat că Mega Image și Selgros au retras de la vânzare și alte produse considerate periculoase pentru sănătatea consumatorilor.

„La sesizarea Mogyi Hu Kft am demarat procedura de retragere a loturilor de produs menționate mai sus, în urma identificării unei contaminări cu aflatoxina.

De aceea, clienții care au cumpărat produsul:
– „Mexicorn cu sare”, cu termenul de valabilitate 10.01.2024,
– „Mexicorn cu chilli”, cu termenul de valabilitate 10.11.2023,
– „Mexicorn cu chilli”, cu termenul de valabilitate 21.12.2023,
– „Mexicorn cu chilli”, cu termenul de valabilitate 11.01.2024, – „Snack Mix Bere”, cu termenul de valabilitate 20.01.2024, sunt rugați să ţină cont de retragere și să nu îl consume.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, societatea Mogyi Romania a reacționat fără întârziere și a dispus scoaterea produsului de la livrare imediat ce a fost informată asupra procedurii demarate de furnizor.

Produsul poate fi returnat către locațiile din care a fost achiziționat, și va fi fie înlocuit fie se va restitui suma aferentă achiziției, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Alte produse vândute de Mogyi Romania, inclusiv Mexicorn cu sare, Mexicorn cu chilli si Snack Mix Bere,cu alt termen de valabilitate, nu sunt afectate de această rechemare.
Mogyi își cere scuze pentru inconvenientele produse de aceasta rechemare”, a fost anunțul Selgros, potrivit observatorulph.ro.

Citește și: Alertă alimentară! Un desert vegan cumpărat de alergici, care conţine proteină din lapte, a fost retras de pe piață

Un alt produs care poate prezenta urme de corp străin, retras din magazine. Despre ce este vorba

Și Mega Image a de la vânzare produse considerate periculoase pentru sănătatea consumatorilor.

„Dorim sa va aducem la cunostinta ca Mega Image a retras de la vanzare produsul ECO Crema tartinabila vegan cu spanac, loturile 2402003D; L2403058C; 405093FG cu datele de expirare: 03.02.2024; 27.03.2024; 03.05.2024.

Retragerea produsului de pe piata si rechemarea acestuia de la consumatori au fost declansate la solicitarea furnizorului, produsul poate prezenta urme de corp strain. Toate produsele retrase urmeaza a fi distruse.

Considerand ca sanatatea consumatorilor este cea mai importanta, Mega Image solicita
clientilor sa NU consume produsele cu loturile sus mentionate si roaga cu amabilitate sa le
distruga sau sa le returneze la punctul de vanzare din care s-a achizitionat produsul. Este
necesara prezentarea bonului fiscal.

Consumatorii sunt rugati sa returneze produsul cu datele mentionate mai sus pana la data
de 30.06.2023.

Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm
permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, a transmis retailer-ul.

Citește și: Un tip de chipsuri, retrase din supermarket. Cumpărătorii sunt sfătuiți să nu le consume, deoarece conțin o substanță periculoasă

Cât costă o porție de cartofi prăjiți la Eforie Nord. Un turist a rămas fără cuvinte când a văzut ce scrie pe bon... Rezultate Loto 22 iunie 2023. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x