Antena Căutare

Un tip de chipsuri, retrase din supermarket. Cumpărătorii sunt sfătuiți să nu le consume, deoarece conțin o substanță periculoasă

Alertă alimentară în România. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a avertizat oamenii să nu consume un tip de chipsuri, care între timp au fost deja retrase de pe rafturile supermarketurilor. La ce riscuri se expun consumatorii.

poza cu chipsuri din cartofi
Clienții sunt sfătuiți să nu le consume și să le distrugă sau să le înapoieze în locul de unde le-au cumpărat. Produsele au fost deja scoase din magazine | Pixabay

Un sortiment de chipsuri cumpărat frecvent din magazine a fost retras de pe rafturile supermarketurilor, în urma descoperirii unei substanțe periculoase. În cazul în care deja le-au cumpărat, clienții sunt avertizați să nu consume alimentele. Anunțul făcut de ANSVSA.

Citește și: Un băiat a mâncat timp de 7 ani doar crochete de pui și câteva alimente, toate bej! Cine e, cum arată și cum s-a vindecat

Un sortiment de chipsuri, retras dintr-un lanț de supermarketuri din România. Ce substanță a fost descoperită în produse

Potrivit informațiilor oferite de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), chipsurile au fost retrase de la vânzare din mai multe magazine, din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

Cei care au cumpărat acest produs sunt sfătuiți să nu îl consume, fiind rugaţi să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat, cu bonul fiscal, până pe data de 17 martie. ANSVSA a transmis un avertisment oficial, explicând că cel care a semnalat această problemă a fost chiar furnizorul.

„S-a retras de la vânzare produsul Terra Chips Stripe&Blues 110 grame, lot: 228 A3, cu termenul de valabilitate: 29/03/2023. Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, informează sursa anterior menționată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Care sunt alimentele de care un cunoscut medic cardiolog nu se atinge niciodată. Ce alternative a găsit în schimb

Ce este acrilamida și cum putem să diminuăm cantitatea ei din mâncăruri

Acrilamida este o substanță dăunătoare care rezultă în urma încălzirii alimentelor bogate în amidon. Este oxidantă și provine di degradarea amidonului, mai ales după ce a fost prăjit la temperaturi foarte mari.

Aceasta se regăsește în mod preponderent în preparatele de patiserie, preparatele cu cartofi, precum cartofii prăjiți și chipsurile, dar și în cafea. Acrilamida generează cancer la animale și este dăunătoare și pentru om.

Pentru a reduce cantitatea sa din preparate, acestea trebuie prăjite mai puțin, până prind o culoare aurie, în cazul cartofilor, sau maro deschis, în cazul pâinii prăjite. De asemenea, ideal ar fi ca depozitarea cartofilor să nu fie făcută în frigider, ci mai degrabă într-un loc răcoros din casă.

Cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision Song Contest 2023 de la Liverpool. Melodia care a cuceri... Cine sunt românii care pot primi 3000 de lei din partea statului. Ce criterii sunt necesare pentru a accesa fondurile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x