Antena Căutare

Alertă ANM! Cod Galben de rafale de vânt, care vor depăși 90-110 km/h. Ce zone sunt afectate de viscol

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cea de-a doua parte a zilei, în mod special în zonele montane și centrul țării, unde sunt șanse ca precipitațiile și ninsorile să își facă apariția.

Vremea în România, iarna cod galben
Cod Galben de rafale de vânt, care vor depăși 90-110 km/h | shutterstock

Meteorologii au emis, sâmbătă, cod galben de vânt puternic în intervalul 15 ianuarie, ora 10 – 15 ianuarie, ora 20. Vremea se răcește considerabil în mai multe zone ale țării, în special la munte, acolo unde se vor înregistra temperaturi scăzute, ninsoare și viscol.

Ce zone sunt afectate de Codul Galben

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, viscolind zăpada depusă.

În cea mai mare parte a Moldovei vor fi rafale de 55...65 km/h, iar pe arii restrânse 75...80 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi local și în restul zonei de munte, în sud-estul și centrul țării, dar cu viteze mai mici, în general, între 45 și 55 km/h. Rafale de peste 70…80 km/h se vor mai consemna și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (15/16 ianuarie) în zona Carpaților Meridionali, dar vor diminua treptat în intensitate și ca arie, potrivit ANM.

Pentru 18 judeţe a fost emis cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, de joi, de la ora 18.00, până sâmbătă seară.

Citește și: Prognoza meteo 15 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

”În Carpaţii Orientali şi Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 90…110 km/h şi zăpada va fi spulberată. Începând din dimineaţa zilei de vineri (14 ianuarie) vântul se va intensifica şi în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăşi 55...65 km/h”, a mai transmis ANM.

Vremea în București, 15 ianuarie 2022

Vor fi condiți de ceață dimineața și noaptea, iar cerul se va menține variabil, cu unele înnorări în cea de-a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat, iar șansele de precipitații sunt reduse.

În Capitală se vor întregistra valori maxime de până la 7 - 8 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între -5 și -3 grade Celsius.

Ce să faci dacă îți trosnesc genunchii când te ghemuiești și ce se întâmplă în acele momente... Cine este și cum arată soția doctorului Adrian Marinescu. Emma este mai tânără cu 17 ani decât el și are o profesie dife...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x