Live acumChefi la cutite Sezonul 9 (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Alertă în România. „Au apărut indivizi se dau drept medici care vin să recolteze probe pentru coronavirus”

Coronavirus în România. Prefectura din Caraș-Severin atrage atenția asupra unor tentative de jefuire, sub pretextul recoltării de probe pentru COVID-19.

Prefectura judeţului Caraş-Severin atrage atenţia că în judeţ au apărut persoane care intră în locuinţele oamenilor dându-se drept medici care vin să recolteze probe pentru testarea infecţiei cu coronavirus sau spun că sunt angajaţi ai firmelor de dezinsecţie sau deratizare, cu scopul de a păcăli oamenii şi de a-i jefui.

"Stimaţi cetăţeni, aducem în atenţia dumneavoastră faptul că în aceste momente tulburi, elemente criminale, care dau dovadă de o lipsă totală de umanitate, încearcă să profite de temerea cetăţenilor şi de naivitatea lor pentru a săvârşi infracţiuni.

Au fost semnalate cazuri în care delicvenţii s-au prezentat drept cadre medicale venite să facă recoltări de probe de sânge în vederea testării pentru COVID-19. De asemenea, alţi indivizi s-au deghizat în angajaţi ai firmelor de dezinfecţie şi deratizare încercând ba să păcălească oamenii să plătească pentru o dezinfecţie fictivă, ba să intre in casele cetăţenilor pentru a-i jefui”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Prefecturii Caraş-Severin.

Citește și: „Culegi floarea de mucegai de pe pereţi! Aerul este irespirabil!”. Carantină în condiții inumane, în Caraș Severin! Imagini greu de privit! VIDEO

Reprezentanţii Prefecturii atrag atenţia că nu se fac teste pentru COVID-19 sau consultaţii la domiciliu, nu se fac operaţiuni de dezinfecţie (în afară de cazul în care Primăria organizează o astfel de operaţiune împreună cu DSP, operaţiune care este anunţată în prealabil).

"Aceşti escroci vizează în principal persoane mai în vârstă sau care locuiesc singure, dar şi celălalte categorii de cetăţeni pot cădea victimă acestor indivizi. Avertizăm cetăţenii să fie vigilenţi, să nu deschidă uşa niciunei persoane necunoscute, indiferent de motivele invocate de aceştia şi să alerteze de urgenţă autorităţile pentru identificarea şi prinderea acestor indivizi fără scrupule”, mai arată sursa citată.

Recomandari