Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Alertă în Suceava. Un bărbat infectat cu coronavirus ar fi intrat în contact cu 1.000 de persoane. Omul a dat petreceri la întoarcerea din Belgia

Un bărbat din Suceava, întors recent din Belgia și testat pozitiv cu coroanvirus, ar fi intrat în contact cu peste 1.000 de persoane. Omul a organizat petreceri la el acasă și s-a plimbat nestringherit prin tot județul. Autoritățile sunt în alertă și încearcă să-i identifice pe toți cei care s-ar fi putut infecta cu Covid-19.

Alertă în Suceava. Un bărbat infectat cu coronavirus ar fi intrat în contact cu 1.000 de persoane

Omul s-a întors din Belgia pe 4 martie, dar nu a intrat în izolare pentru că la acea dată țara nu era afectată puternic de epidemie. Acum a fost declanșată o alertă epidemilogică de amploare.

Autoritățile sucevene îi caută cei o mie de oameni cu care bărbatul a intrat în contact.

Citește și: Noi măsuri drastice în România. Se închid restaurantele, se suspendă zboruri: „Nu închidem oraşe, nu raţionalizăm alimente”

Bărbatului nu i s-a impus autoizolarea la revenirea în țară

La revenirea în țară, bărbatul nu a fost obligat să intre în autoizolare, asta pentru că la momentul respectiv Belgia nu se afla pe lista zonelor periculoase pentru infectarea cu coronavirus.

În cursul zilei de luni, 16 martie, acesta a mers singur la spital, pentru că se simțea rău, acuzând dureri de plămâni. Acesta a fost testat pentru depistarea coronavirusului și rezultatul a fost pozitiv, anunță presa locală din Suceava.

Primatul comunei natale a bărbatului a precizat că bărbatul nu a știut că este bolnav, neavând simptome până luni.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro