Antena Căutare

Alertă la Azuga! Alunecare masivă de teren, 150 de persoane au fost evacuate: „Pământul a acoperit în totalitate râul” - VIDEO

Aproximativ 150 de persoane din localitatea Azuga de pe Valea Prahovei sunt evacuate, vineri seară, din cauza unei alunecări de teren care poate avansa către un grup de locuinţe de pe strada Umbroasă. Primele estimări arată că suprafaţa afectată este de aproximativ 10.000 de metri pătraţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, alunecarea de teren a avut loc în localitatea Azuga, pe strada Umbroasă.

Din primele estimări, suprafaţa afectată de alunecarea de teren este de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, iar valul de pământ nu a ajuns încă la locuinţe, însă preventiv, vineri seara sunt evacuate câteva zeci de familii, respectiv 150 de persoane. Autorităţile locale vor stabili spaţii de cazare pentru familiile evacuate.

Primele informaţii arată că a fost afectat şi cursul pârâului Azuga.

Un martor al accidentului natural a povestit, pentru Mediafax, că locul exact unde a avut loc alunecarea de teren este pe versantul din spatele fostului stadion de fotbal, în zona fostei fabrici Samota.

Potrivit acestuia, pământul a acoperit in totalitate râul Azuga şi se teme ca nu cumva terenul din jur să se inunde.

Din cauza topirii zăpezii si a înclinaţiei mari a terenului”, a încercat acesta să-şi explice cauza alunecării de teren, excluzând varianta exploatării forestiere.

Acolo acţionează 17 pompieri militari, precizează sursa citată.

Sursa : news.ro

Cât costă medicamentele ce ar putea trata COVID-19? Cel mai ieftin, sub cinci lei „Avem nevoie de acces la antivirale ef... Un spital din Teleorman a devenit focar de coronavirus, în câteva zile! Aproape toate asistentele de la boli infecțioase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x