Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film animatie: 101 dalmatieni

Alertă! Pești carnivori găsiți într-un lac din Maramureș! Oamenii vin des la scăldat în zonă

Un pescar din Maramureş a mers la pescuit în zona lacului Firiza și a trăit un adevărat șoc! Bărbatul a reușit să prindă un pește Piranha, cunoscut pentru faptul că este carnivor! Omul nu a ezitat să arate tuturor dovada!

Sursa foto: jurnalmm.ro

Un pescar din Maramureş a mers la pescuit în zona lacului Firiza și a trăit un adevărat șoc! Bărbatul a reușit să prindă un pește Piranha, cunoscut pentru faptul că este carnivor! Omul nu a ezitat să arate tuturor dovada!

Maramureşeanul a precizat, în postarea sa de pe Facebook faptul că peştii Piranha au fost prinşi la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul unei partide de pescuit pe lacul Firiza, de la poalele Munților Gutâi.

PEȘTE PIRANHA GĂSIT ÎN LACUL FIRIZA DIN MARAMUREȘ

Un reprezentat al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Maramureş, Vasile Pop, a precizat luni pentru cei de la Agerpres că în mod sigur peştele răpitor Piranha a fost eliberat intenţionat în apele lacului, cel mai probabil de către un colecţionar de peşti exotici.

Sursa foto: jurnalmm.ro

"Această specie de peşte nu e specifică apelor de munte, României în general şi în mod cert un potenţial colecţionar de peşti exotici a intrat în posesia unor asemenea exemplare, pe care ulterior le-a eliberat în apele lacului, din motive necunoscute", a spus Vasile Pop.

Conform acestuia, prezenţa în apele lacului Firiza a peştelui din specia Piranha poate reprezenta un potenţial pericol pentru fauna lacului, dar şi pentru turiştii care ar intenţiona să facă baie.

Localnicii sunt speriați de această descoperire și se întreabă cum au ajuns astfel de pești carnivori în lacul Firiza, mai ales fiindcă zona este preferată de mulți pentru scăldat.

Sursa: Agerpres