Antena Căutare

Alexandru Rafila, despre posibila stare de alertă, după 15 iunie. „O să putem să mergem în vacanță fără niciun fel de probleme, cu o condiție!”

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre ce s-ar putea întâmpla după data de 15 iunie, în România, dar și despre ce condiție există pentru ca românii să poată merge în vacanță, în această vară, fără probleme.

Alexandru Rafila, despre posibila stare de alertă, după 15 iunie. „O să putem să mergem în vacanță fără niciun fel de probleme, cu o condiție!”
Alexandru Rafila, despre posibila stare de alertă, după 15 mai. „O să putem să mergem și în vacanță fără niciun fel de probleme, cu o condiție!”

Alexandru Rafila a comentat afirmația lui Raed Arafat privind posibila stare de alertă și după 15 iunie prin faptul că acesta își dorește o pârghie administrativă pentru gestionarea eventualelor focare care pot apărea.

„Cred că doctorul Arafat se referă la faptul că vrea să aibă la dispoziție o pârghie administrativă ca să gestioneze anumite situații care pot apărea în țară. Una din ele ar putea fi starea de alertă.

Când apar focare trebuie izolate și trebuie anumite măsuri care să limiteze transmiterea. Doctorul Arafat se referă la starea de alertă ca măsuri administrative care sunt necesare în general”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, despre condiția pentru ca românii să se bucure de vacanțe, în această vară

El a adăugat că, în următoarea perioadă, ar trebui insistat pe educarea oamenilor și pe fructificarea rezultatelor de până acum în ținerea sub control a epidemiei, pentru ca românii să se poată bucura de concedii.

„Dincolo de asta, eu aș insista pe educarea oamenilor care în ultimele trei luni au reușit să limiteze contactele, să limiteze distanțarea fizică, au aplicat măsuri de igienă – mască în spații închise, spălatul pe mâini.

Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum și atunci cred că o să avem o vară liniștită și o să putem să mergem și în vacanță fără niciun fel de probleme.

Apariția de focare nu este exclusă nici în România, astfel de situații trebuie ținute sub control de Ministerul Sănătății și de autoritățile sanitare", a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, luni, că România nu poate reveni, după 15 iunie, la normalitatea de dinainte de pandemia de coronavirus. Mai multe detalii, în articolul: Raed Arafat, despre ce ar trebui să se întâmple în România, după 15 iunie! „Trebuie să înțelegem!”

Doctorul Raed Arafat și-a explicat punctul de vedere și în direct, la „Neatza cu Răzvan și Dani”. Mai multe detalii, aici!

O elevă, confirmată cu COVID-19 după ce a fost la pregătirea pentru Bacalaureat. Este al doilea caz de coronavirus confi... Tunelurile de dezinfecție instalate în școli, inutile. Avertismentul lansat de specialiști: ”Pulverizarea persoanelor cu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x