Antena Căutare

Raed Arafat, declarații importante despre pandemie, în direct la "Neatza": "Putem să ajungem la o situație chiar mai gravă decât situația care a fost"

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit în direct la "Neatza" despre situația actuală în contextul pandemiei. Doctorul a atras atenția asupra faptului că din toamnă s-ar putea să ajungem la o situație mai gravă decât cea care a fost până acum, dacă nu se vor respecta măsurile impuse.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a vorbit la "Neatza cu Răzvan și Dani" despre măsurile de relaxare care vor fi luate în perioada următoare.

Raed Arafat, despre ce ar trebui să se întâmple în România, după 15 iunie! „Trebuie să înțelegem!”

”Nu se poate vorbi de o revenire la situația de dinainte de începere a pandemiei”, a declarat acesta.

Vorbim despre o relaxare graduală, nu putem vorbi despre o revenire la situația de dinainte pandemiei, a mai precizat doctorul Arafat.

Raed Arafat, informații noi și răspunsuri la întrebările legate de pandemia de Covid-19

Cum putem să prevenim o creștere exponențială cu măsuri compensatorii de protecție

Doctorul a declarat ca se aștepta la o creștere exponențială după relaxarea măsurilor.

"O creștere controlabilă, noi ne-am așteptat la ea după primele măsuri de relaxare. A fost clar că dupa primele măsuri de relaxare vor avea o crestere. Această crestere însă, trebuie să fie controlabilă și controlată."

România ar putea ajunge la 2.000 de infectați cu Covid-19. Raed Arafat: "Dacă va creşte numărul cazurilor, vor fi internaţi numai cei în stare gravă!"

Doctorul Arafat sustine că purtarea măștii, triajul la intrarea în spațiile închise și respectarea regulilor de distanțare, acestea ar fi măsurile compesatorii pentru măsurile de relaxare care s-au luat.

"Dacă nu respecta populația măsurile compensatorii, este posibil să avem o crestere semnificativă," mai declara șeful DSU.

Dacă va exista această creștere, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că va fi necesară luarea din nou a unor măsuri limitative sau restrictive.

Raed Arafat spune totul despre Covid-19! "Dacă va creşte numărul cazurilor vor fi internaţi numai cei în stare gravă!"

"Putem să ajungem la o situație chiar mai gravă decât situația care a fost. Acest lucru nimeni nu poate să-l nege și nu poate spune nimeni va fi sau nu va fi, dar putem să ne așteptăm și la așa ceva dacă nu respectăm regulile."

În ceea ce privește relaxarea de la mall-uri Arafat a venit cu niște lămuriri clare.

Raed Arafat, fotografii de colecție din tinerețea secretarului de stat. Cum arăta doctorul în urmă cu 30 de ani. Lucruri mai puțin cunoscute despre fondatorul SMURD

"Chiar dacă va fi o relaxare la mall-uri, nu va fi una totală, eu nu cred și nu văđ cum să deschidem cinematografele de la mall-uri, și zonele de mâncare, pentru că acolo este o atracție foarte mare, mai ales pentru tinerii care interacționează și poate să fe un risc. Aici se analizează aceste aspecte. Poate ca va fi o măsură de relaxare parțială, adică magazinele să se re.edeschidă."

După etapa din 15 iunie va mai urma o etapă pe data de 1 iulie.

Raed Arafat: Nu putem reveni la o normalitate totală!

"În acest moment mai avem poate încă cel puțin o etapă după etapa din 15. Să vedem în 15 ce se relaxează și după care din 1 iulie ce se va relaxa mai departe, păstrând măsurile de protecție și cele compesnatorii care trebuie să fie obligatorii."

Legat de vacanțele pe care românii vor alege să le facă în Grecia, Arafat spune că urmează să se facă publică o listă cu țările în care cetățenii nu vor fi obligați să între în carantină la întoarcerea de acolo.

Urmăriți mai multe declarații ale doctoruli Raed Arafat, accesând clipul video de mai sus, difuzat la Neatza cu Răzvan și Dani.

Prognoza Meteo, 9 iunie 2020. Vreme caldă și precipitații trecătoare. În unele zone va cădea grindină! |VIDEO... Atenție, amenzi usturătoare la picnic! Ce reguli trebuie să respecți, ca să nu primești amendă |Video...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Ultimele știri
x