Căutare Live

Cât de mare este posibilitatea de a te infecta cu Covid-19 în aeroport? Alexandru Rafila, mesaj pentru românii care vor să plece în concediu în străinătate

Alexandru Rafila recomandă românilor care vor să plece în concediu în afara României să folosească mașina personală, pentru a evita cât mai mult riscul înfectării prezent în aeroporturi. "e mai puțin probabil să te infectezi în mașină. Știți cum e, în aeroporturi, chiar dacă porți mască, totuși sunt locuri în care boala se transmite puțin mai ușor", spune reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Alexandru Rafila, mesaj pentru românii care vor să plece în concediu în străinătate

Hepta

Alexandru Rafila a explicat care sunt riscurile de călătorie în țările care și-au deschis granițele pentru români. Potrivit acestuia, țările cele mai căutate pentru concediile de vară ale românilor, Bulgaria și Grecia, nu reprezintă un pericol major.

„Sigur, orice călătorie suplimentară, deci orice deplasare, poate să afecteze cifrele, însă țări precum Bulgaria și Grecia sunt țări cu o incidență mai mică a infecției decât România. Astfel, este mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât să ne îmbolnăvim în țara noastră. Și atunci sigur că nu putem să ne punem astfel problema, mai ales că deplasările vor fi cu autoturisme individuale, fiind o măsură care limitează transmiterea infecției”, a spus profesorul Rafila, la Digi24.

Citește și: Anunțul momentului! Mall-urile și restaurantele rămân închise. Autoritățile nu mai dau undă verde pentru redeschiderea pe 15 iunie

Rafila recomandă deplasarea în concedii cu mașina personală

Profesorul Alexandru Rafila susține că cele mai sigure metode de a călători sunt cele cu autoturismele personale, pentru ca aglomerațiile care se creează pe aeroporturi sau în autocare să poată fi evitate.

„Da, e mai puțin probabil să te infectezi în mașină. Știți cum e, în aeroporturi, chiar dacă porți mască, totuși sunt locuri în care boala se transmite puțin mai ușor. Sunt numeroase persoane care frecventează aeroporturile, iar la începutul pandemiei multe cazuri au avut loc nu știu dacă în aeroport, dar măcar în procedurile care sunt derulate în aeroport. Există astfel de puncte nevralgice”, a continuat Alexandru Rafila la Digi24.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Înfiorător! Un student din Iași și-a amenințat profesorul cu moartea: "Îți tai capul, cu acest cuțit de cinci kile!...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri