Ce date ți se pot cere când ieși la terasă. Ludovic Orban, precizări importante. Nici vorbă de CNP!

De la 1 iunie, putem ieși la terase, doar dacă respectăm condițiile impuse de autorități. Premierul Ludociv Orban a explicat ce date personale trebuie să dăm înainte de a ne așeza la masă.

Ce date ți se pot cere când ieși la terasă. Ludovic Orban, precizări importante. Nici vorbă de CNP!

Profimedia

Pe 1 iunie, România a intrat într-o nouă etapă de relaxare. La miezul nopții, oamenii au luat cu asalt terasele, după mai bine de două luni de stat acasă.

Însă relaxarea a venit cu reguli noi atât pentru angajații și proprietarii teraselor cât și pentru clienți.

Potrivit noilor măsuri, patronii teraselor sunt obligați să dețină un registru cu toți clienții. Persoanele care vor să ia masa la terasă trebuie să-și dea datele personale. Este vorba despre nume și numărul de telefon, informații utile în cazul unei eventuale anchete epidemiologice.

Premierul Ludovic Orban a precizat, la Digi24, că nu este nevoie ca angajații de la terase să ia alte date despre clienți.

Când s-ar putea deschide mall-urile! Ministrul Economiei a făcut anunțul: „Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”

„Rațiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poți să consulți bazele de date ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, Ludovic Orban.

Câte cazuri de coronavirus sunt, în acest moment, în România

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.398 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.426 au fost declarate vindecate și externate.

După două zile de ploi torențiale, începe vara! Cum va fi vremea în minivacanța de 8 iunie? Meteorologii, vești excelente

La ATI, în acest moment, sunt internați 159 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.424 de persoane. Alte 90.292 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Parteneri
Cele mai simpatice nume pentru câini. Cum îți poți numi patrupedul
Ai adoptat recent un patruped și cauți nume pentru câini? Noul membru al familiei are nevoie de o denumire care să se potrivească nu doar cu personalitatea lui, dar care să fie și ușor de pronunțat de toată lumea din casa ta. 
Catine.ro
Ultimele știri