Antena Căutare

Alexandru Rafila, avertisment pentru români după explozia de cazuri de coronavirus: ”Spitalele ar putea fi suprasolicitate. Trebuie să gestionăm foarte bine focarele!”

Medicul Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie din România și reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, a vorbit despre creșterea de cazuri de coronavirus, spunând că este cauzată de relaxarea care a venit în ultima perioadă. 

În cadrul unui interviu la Antena 3, medicul Alexandru Rafila a comentar creșterea de cazuri de coronavirus, explicând că este musai ca focarele să fie gestionate corespunzător.

”Nu putem să stăm liniștiți, a crescut numărul de internări. Suntem într-o situație în care spitalele ar putea fi suprasolicitate. Important este să aflăm cine sunt persoanele care sunt internate, dacă se află în categoria de risc, dacă ar putea să aibă nevoie de Terapie Intensivă și dacă focarele care apar sunt bine gestionate, dacă situația este sub control, ca să nu apară un număr de cazuri de coronavirus. Sper să ne oprim cu această creștere și să nu depășim acest nivel. Dacă se va întâmpla, atunci ar putea să apară probleme pentru sistemul de sănătate.”, a declarat el, potrivit sursei citate.

Riscul de transmitere a coronavirusului în comunitate a crescut drastic. Premierul Orban, apel către români: ”Respectați regulile, protejați-vă de virus!”

De asemenea, reprezentantul României la OMS a lansat un apel către români, îndemnându-i să respecte regulile de igienă și distanțare, pentru a ține lucrurile sub control.

„Ajungem să avem o regularitate de a unui număr apropiat de 300 de cazuri zilnic și ce este la fel de important e că procentul acestor cazuri noi din totalul de teste este în jur de 3%, ceea ce înseamnă o creștere substanțială față de acum trei săptămâni.

Concluzia pe care ar trebui să o tragem este că trebuie să avem grijă cum ne comportăm fiecare dintre noi, igiena este obligatorie când ajungem în locuință, în plus, în spații publice, la locul de muncă să încercam să limităm posibiliatea de transmitere a infecției.

Creșterea numărulului de cazuri din ultimele zile nu este rezultatul ultimelor măsuri de relaxare, a declarat Rafila.

Atenție! Au apărut noi tipuri de măști periculoase. Experții, avertisment pentru români: ”Protecția este zero!” Ce produse trebuie să eviți

„Situația de acum a fost influențată după data de 1 iunie, pentru că trebuie să calculăm minim 7-10 zile de la introducerea unor măsuri de relaxare și impactul evoluției infecției”, spune reprezentantul României la OMS, potrivit Antena 3.

Numărul cazurilor de coronavirus a depășit 23.000 în România

Până astăzi, 19 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.555 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.484 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost 320 de cazuri noi. Este a treia zi în care numărul de cazuri depășește 300.

În intervalul 18.06.2020 (10:00) – 19.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 11 decese (6 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Botoșani, Brăila, Brașov, Dâmbovița Dolj, Iași, București, Sălaj, Sibiu și Vrancea.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani, și 3 decese la persoane de peste 80 de ani.

10 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

Opt angajaţi ai Spitalului Judeţean Brăila, infectaţi cu coronavirus

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 184 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.392 de persoane. Alte 82.236 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 608.771 de teste.

Atenție! Au apărut noi tipuri de măști periculoase. Experții, avertisment pentru români: ”Protecția este zero!” Ce produ... Ultimă oră! Tragedie, în Capitală! Un bărbat cazat într-un hotel a murit, după ce a căzut de la etaj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x