Căutare Live

Alexandru Rafila vorbește despre restricții, după creșterea alarmantă a numărului de morți cauzate de COVID-19: „Avem, încă, foarte multe lucruri pe care putem să le facem”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a avut o primă reacție după recordul negativ de decese provocate de COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Potrivit raportării de marți, 4 august, în România, 48 de pacienți confirmați cu noul coronavirus au murit, în ultimele 24 de ore. Este ziua cu cele mai multe decese, de la debutul pandemiei.

Luni seară, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Monsdială a Sănătății, anunța o creștere inevitabilă a numărului de decese, în contextul exploziei numărului cazurilor de infectare cu COVID-19.

„Cazurile care ajung în Terapie Intensivă și decesele apar după o anumită perioadă de evoluție a bolii. Vom vedea, în continuare, o tendință destul de neplăcută. Nu cred că lucrurile se pot schimba rapid, pentru că am avut foarte multe cazuri înregistrare în ultima perioadă.

Abia după un interval de vreo două săptămâni putem să vedem dacă măsurile care au fost luate suplimentar au vreun impact sau dacă impactul este limitat și mai ales dacă reușim să schimbăm modul de a discuta cu oamenii, de a comunica, astfel în cât ei să se simtă parteneri în partea de luare a deciziilor”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

Reprezentantul româniei la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a explicat importanța purtării măștii în zonele aglomerate.

„Vorbim despre situațiile în care nu se poate păstra acea distanță de siguranță, de 1,5 metri. Într-un spațiu limitat, singura soluție ca să previn transmiterea este să folosesc o barieră, adică masca. Lucrurile astea trebuie discutate mai mult, trebuie exemplificate, chiar făcute niște mici demonstrații video, ca toată lumea să înțeleagă, indiferent de nivelul de pregătire.

Dacă reușim să limităm consecințele transmiterii bolii, toată zona economică, socială poate să funcționeze. Trebuie să ne apărăm sănătatea, dar și locurile de muncă. Mesajul nu trebuie să fie unul amenințător, ci să-i aducă pe oameni împreună într-o direcție pe care ne-o dorim cu toți”, a adăugat Rafila.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... „De fapt, am intrat în etapa de scădere!”. Adevărul despre cazurile noi de COVID-19, în România, potrivit unui epidemiol...
Parteneri
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul
Sfântul Andrei este sărbătorit la noi în țară în fiecare an în data de 30 noiembrie. Acesta este considerat a fi cel Întâi chemat dintre Apostolii lui Iisus Hristos. La noi în țară există o mulțime de tradiții și obiceiuri de ziua Sfântului Andrei. Multe dintre ele îi ajută pe oameni să se ferească de spiritele rele, în timp ce altele le ajută pe femeie să-și viseze alesul.
Catine.ro
Ultimele știri