Live acum
Prime Time 20:30Film: Jaf in stil italian

Carne expirată de o lună, mezeluri vechi de doi ani și dulciuri cu termen depășit în chioșcurile și cantinele unor școli din București

Mai multe alimente au fost găsite expirate în unele chioșcuri și cantine din școlile din București.

Mezeluri vechi de doi ani, carne de pui expirată de o lună, napolitane, prăjituri şi sucuri cu termen de valabilitate depășit sau depozitate necorespunzător, au fost găsite de comisarii de la Protecția consumatorului în mai multe chioşcuri și cantine din şcolile bucureştene. Autoritățile au dat amenzi de câteva sute de mii de lei.

Cele mai grave nereguli au fost descoperite la cantina Liceului Tehnologic "I. C. Brătianu". Aici, în frigidere, inspectorii ANPC au găsit kaiser expirat din decembrie 2018, pui expirat de aproape o lună, dar şi franzele care au fost porţionate şi ulterior congelate.

Reprezentanţii firmei care administrează locul au fost amendaţi cu şapte mii de lei.

Cantina funcţionează de doi ani şi jumătate. Zilnic în jur de 100 de copii iau prânzul aici. În chioșcurile din alte școli, inspectorii au descoperit produse cu un conținut ridicat de grăsimi și zahăr, ceea ce încalcă reglementările în vigoare. Iar în unele cantine, condiţii necorespunzătoare de depozitare a alimentelor, spaţii frigorifice ruginite, veselă din plastic şi pereţi cu infiltraţii în sălile de mese. Activitatea unora chiar a fost întreruptă.

Din cele 49 de spații verificate, în 42 s-au găsit nereguli. Amenzile au depășit 330 de mii de lei, scrie stiri.tvr.ro

Recomandari