Antena Căutare

Alina Ghica si Oana Haineala au cheltuit pe plimbari in strainatate mai mult decat toti ceilalti membri ai CSM la un loc

Dupa multe insistente, si cu doua saptamani intarziere fata de termenul prevazut de lege, Consiliul Superior al Magistraturii a oferit un raspuns solicitarii site-ului lumeajustitiei.ro privind deplasarile efectuate de fiecare membru al CSM, durata, scopul si costul total al acestora.

Desi, initial, Consiliul Superior al Magistraturii nu a dorit sa raspunda in nici un fel, nici in scris, nici oral la cererea sus-mentionata ce facea referire la, „deplasarile efectuate de fiecare membru CSM (numele acestora), incepand cu data 1 ianuarie 2012 pana in prezent (30 iulie 2012); durata fiecarei deplasari si scopul acesteia;costul total al fiecarei deplasari efectuate individual sau in delegatie (din cati membri a fost formata fiecare deplasare si scopul acesteia)”, dupa lungile nostre insistente telefonice si vorbe de fumoar, CSM a binevoit sa dea vineri rapsunsul care, in mod firesc, trebuia conform Legii 544/2001 sa fie dat in maxim 24 de ore, intrucat nu era vorba de o solicitare al carui raspuns necesita vreo ampla documentare!

60.000 lei pentru Ghica si Haineala

Odata cu raspunsul primit, am inteles de ce CSM-ul a fost reticent in a ne raspunde. Aproximativ 1,2 miliarde de lei vechi fiind suma cheltuita de membrii CSM din ianuarie pana in iulie 2012, pe plimbari in strainatate chiar daca au avut treaba, chiar daca nu au avut, sunt bani multi, care, de fapt, provin de la noi contribuabili. Numai banii alocati presedintei CSM si vicepresedintei CSM, Alina Ghica si Oana Schmidt Haineala, pe vizite de lucru in strainatate , au fost 60.000 de lei, mai mult decat sumele cheltuite de toti ceilalti membrii ai CSM la un loc. Sefele CSM n-au scapat nicio invitatie venita pe adresa CSM, chit ca era vorba de participari cu taxa la conferinte care n-aveau legatura directa cu activitatea Consiliului, au vizitat Belgia, Danemarca, Hong Kong si Luxemburg. Justificate sau nu aceste deplasari externe, sarind chiar si peste bugetul aferent, conducerea Consiliului tot a gasit resurse financiare pentru a se plimba . Potrivit informatiilor pe care le detinem, CSM a recurs la metoda ”transferului”, iar bugetul la capitolul ”deplasari” a fost suplimentat cu bani luati din bugetul Scolii Nationale pentru Grefieri, unde nu prea se duc in strainataturi cei din conducere. Se mai observa ca sefele CSM Ghica si Haineala au plecat mana de mana peste tot, cheltuind sume identice.

CITESTE mai multe in Jurnalul National!

Examenul de bacalaureat ramane la fel si in 2013... UPDATE! Dambovita: Trei oameni, atacati de un urs. Un barbat de 71 de ani a decedat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x